PSG - Başakşehir maçında neler yaşandı?

HABER MASASI
Abone Ol

Şampiyonlar Ligi'nde dün bir skandal yaşandı. Temsilcimiz Başakşehir'in PSG'ye konuk olduğu maçta yardımcı antrenör Pierre Webo, 4. hakem Sebastian Coltescu’nun ırkçı saldırısına maruz kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan PSG-Başakşehir maçı normal seyrinde devam ederken 14. dakikada Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü, sonrasında ortalık karıştı. İşte madde madde o anlar:

1) Pierre Webo, maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu’nun kendisine “Negro” dediğini ifade etti. Bunun üzerine başta Demba Ba olmak üzere Başakşehirli oyuncular büyük tepki gösterdi.

2) PSG’nin yıldızları Neymar ve Mbappe da yaşananlara kayıtsız kalmadı. 4. hakemi, orta hakem Ovidiu Hategan’a şikayet etti.

3) Tartışmalar nedeniyle oyun önce birkaç dakika durdu, ardından Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk takımı sahadan çekti.

4) Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “4. hakem maçtan alınmadan sahaya çıkmayacağız!” dedi. Coltescu’nun VAR ile değişmesi gündeme geldi, bu da kabul edilmedi.

5) UEFA 4. hakem Coltescu’yu maçtan aldı. Maçın başka bir 4. hakemle devam etmesi yönünde iki takımla da anlaşıldığını açıkladı.

6) Yine de Başakşehirli futbolcular bu psikolojiyle maça çıkmak istemedi. Daha sonra UEFA’dan maçın ertelendiğine ve 9 Aralık Çarşamba günü (bugün) 20.55’te kaldığı yerden devam edeceğine dair açıklama yapıldı.

7) Başakşehir kulübü “Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır” açıklamasını yaptı.

8) PSG – Başakşehir maçı bu akşam 20.55’te kaldığı yerden devam edecek. Maçta farklı bir hakem dörtlüsü görev yapacak mücadeleyi Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. 4. hakem Polonyalı Bartosz Frankowski olacak.