Robin van Persie, Beşiktaş'ın 9 transferini ikiye katladı!

EMİR İHSAN YAREN
Abone Ol

Sarı-lacivertlilere büyük umutlarla getirilen ancak tam anlamıyla hayal kırıklığı olan Robin van Persie, Fenerbahçe'ye verdiğinden fazlasını alarak Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyor. 2.5 yıl boyunca sarı-lacivertli formayı taşıyan Van Persie'nin Fenerbahçe'ye olan maliyeti ise, Beşiktaş'ın yaptığı 9 transferin maliyetini ikiye katladı.

Sarı-lacivertlilere büyük beklentilerle gelen ancak tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratan Robin van Persie, ülkesine dönmeye hazırlanıyor.

2.5 yıllık süreçte her yaptığı hareket olay olan, performans düşüklüğü ve sık sık sakatlanması sebebiyle taraftarların büyük tepkisini çeken van Persie, Fenerbahçe'den 21.1 milyon avro kazanarak eski kulübü Feyenoord’un yolunu tutacak.

Fenerbahçe Van Persie'nin lisansını iptal etti
Spor

Feyenoord’la anlaşmak üzere olan Robin van Persie için 6.6 milyon avro bonservis ödenirken, Hollandalı forvet, 2.5 yılda 12.5 milyon avro maaşı ve 2 milyon avro bonusu cebe indirdi. Böylece van Persie böylece Fenerbahçe'ye tam 21.1 milyon avroya mal olarak ayrılacak.

Beşiktaş, Fenerbahçe'nin van Persie ile uğraştığı 2.5 yıl boyunca 9 transfer yaparken, bu transferler van Persie'nin sarı-lacivertlilere maliyetinin yarısına gerçekleştirildi.

Fenerbahçe, Robin van Persie için bonservis ve maaşıyla birlikte 21.1 milyon avro harcarken, Beşiktaş ise yaptığı 9 transfere tam 10 milyon 750 bin avro harcadı.

Robin van Persie, Beşiktaş'ın 9 transferini ikiye katladı!
Spor

İşte, Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin van Persie'ye harcadığı paranın yarısına transfer ettiği isimler;

10. PEPE - BONSERVİS BEDELİ: YOK
9. RYAN BABEL - BONSERVİS BEDELİ: YOK
8. DOMAGOJ VİDA - BONSERVİS BEDELİ: YOK
7. CANER ERKİN - BONSERVİS BEDELİ: 750 BİN AVRO
6. JEREMAİN LENS - BONSERVİS BEDELİ: 1.5 MİLYON AVRO
5. RİCARDO QUARESMA - BONSERVİS BEDELİ: 1.5 MİLYON AVRO
4. ADRİANO CORREİA - BONSERVİS BEDELİ: 2 MİLYON AVRO
3. GARY MEDEL - BONSERVİS BEDELİ: 2.5 MİLYON AVRO
2. ALVARO NEGREDO - BONSERVİS BEDELİ: 2.5 MİLYON AVRO
1.