Şampiyon Galatasaray: Fatih Terim tarihe geçti

BARLAS ATEŞLİ
Abone Ol

▬ Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu başarıyı 22. kez tekrarladı.

▬ Süper Lig'de mücadele ettiği için 38,5milyon lira ''ayak bastı'' parası alan Galatasaray; 68,6milyon lira performans, 36,2 milyon şampiyonluk ve 69.3 milyon lira şampiyonluk sayısı primi elde etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanansarı-kırmızılı takım, 30 milyon avroluk katılım ve yayın gelirleriyle birlikte lisanslı ürün satışı ve kombinekartlara yansımasıyla yaklaşık 450 milyon lirayı kasasına koyacak.

▬ Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, 36 maçla sahasındayenilmezlik rekorunu kırdı.

▬ Fatih Terim, bu sezon ulaştıkları Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluklarıyla bir rekor daha kırdı. Üçüncü kez bir sezonda hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğu yaşayan Terim, bu başarıya ulaşan ilk teknik direktör oldu.

▬ Fatih Terim, Galatasaray'daki kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi. Tecrübeli teknik adam, dördüncü dönemini geçirdiği sarı-kırmızılı takımdaki kupa sayısını 19'a çıkardı.

Medipol Başakşehir, son 3 sezonda olduğu gibi şampiyonluk şansını yine son haftalarda kaybetti. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş ile girdiği şampiyonluk yarışında iddiasını 33. haftaya kadar sürdüren Medipol Başakşehir, o sezonu siyah-beyazlı ekibin 4 puan gerisinde ikinci sırada kapatmıştı.

▬ Süper Lig'de son haftaya Beşiktaş'ın 4 puan önünde giren Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme turu oynayacak.


0.