Tarihin en pahalısı: 18 yaşında ama fiyatı 592 milyon TL

HABER MASASI
Abone Ol

Bu yaz transfer rekoru kırılabilir...

Son dönemde sergilediği performans ile tüm futbol dünyasının dikkatlerini üzerine çeken Kylian Mbappe şimdiden cep yakmaya başladı.

Avrupa'nın önde gelen takımlarının transfer listesine en tepeden giriş yapan 18 yaşında yetenekli oyuncu için Monaco'nun belirlediği bonservis bedeli dudak uçuklattı. İngiliz basınının yerel kaynaklara dayandırarak servis ettiği habere göre; Fransız devi, Mbappe için 130 milyon pound (592 milyon TL) bonservis bedeli belirledi.

Söz konusu transfer gerçekleşmesi halinde, 105 milyon avro (414 milyon TL) karşılığında Juventus'tan Manchester United'a geri dönen Paul Pogba'nın en pahalı transfer rekoru da tarih olacak.

İngiliz Express Gazetesi, Kylian Mbappe'nin bonservis bedelinin 130 milyon pound olarak belirlendiğini iddia etti.


Monaco alt yapısında yetişen Mbappe bu sezon forma giydiği 32 maçta 19 gol ve 11 asistlik performans sergilerken her 88 dakikada 1 gole katkıda bulundu.

Fransa Milli Takımı kaptanı Hugo Llrois de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Mbappe'nin kariyerine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunmuştu. Fransız eldiven, tüm dünyanın genç golcüyü konuştuğunu belirterek gelecekte muhteşem bir kariyeri olacağını savunmuştu.

18 yaşındaki genç golcü için Manchester United, Real Madrid ve gibi ekiplerin devrede olduğu öne sürülüyor.





0. Griezmann: İşte bizi yedek kulübesine mahkum edecek adam