Türk futbolu çöküşte: 9 takıma puan silme cezası

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

TFF 2. ve 3. Lig'lerde mücadele eden 9 takıma mali problemler nedeniyle puan silme cezası verdi. Takımlar arasında Eskişehirspor, Gaziantepspor, Karşıyaka gibi kulüpler de var.

Geçmişi başarılarla dolu ve tarihlerinde Süper Lig kariyerleri bulunan Karşıyaka, Bucaspor, Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor, Balıkesirspor, Gaziantepspor,Mersin İdman Yurdu ve Manisaspor ile 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kocaeli Birlikspor’a mali problemler nedeniyle puan silme cezası verildi.

Ekonomik yükümlülüklerini yerine getiremeyen bu kulüplerin yanı sıra, borçlarını ödemedikleri takdirde yeni puan silme cezasıyla karşılaşacak başka ekipler de yer alıyor.

2008 yılında Süper Lig'e yükselen ve 2015-2016 sezonunda TFF 1.Lig'e düşen Eskişehirspor, kalan borçlarını ödemezse bir kez daha puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabilir. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında Süper Lig'de yer alan Manisaspor'un ise Ariza Makukula'ya olan borçlarını ödemediği için FIFA tarafından 9 puan silme cezası aldığı öğrenildi.

Mersin İdmanyurdu'nun ise borçları nedeniyle 3 puanı silindi. Eğer Mersin temsilcisi kalan 750 bin Dolar borcunu ödeyemezse bir kez daha 3 puan silme cezası alacak. Ligde son sıraya demirleyen Kırmızı-mavili takım, ligde 15 hafta sonunda yalnızca 1 galibiyet alabildi ancak 3 puanı silindiği için puanı sıfır.

Mersin'in yanı sıra 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Kocaeli Birlikspor ve Bucaspor da 3 puanı silinerek cezalandırıldı.

Ünlü sporcu silahlı saldırıda öldürüldü
Spor