UEFA'dan Galatasaray'a şok!

HABER MASASI
Abone Ol

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı.

UEFA'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Yakın zamanda Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Baş Müfettişi’nin verdiği Galatasaray’la anlaşmaya varma kararı ışığında, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha Rodrigues, kararı yeniden incelenmesi için Yargı Komisyonu’na göndermeye karar vermiştir. Bu açıklama hiçbir şekilde CFCB Yargı Komisyonu’nun yürüteceği inceleme üzerinde peşin hüküm verme anlamı taşımamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

GALATASARAY'DAN YALANLAMA GELDİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Özbek, bu kararın rutin bir prosedür olduğunu belirtti. Özbek, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada, "Herhangi bir sıkıntı yok. Kimse endişe etmesin. Biz UEFA ile anlaşmamızı yaptık. Bu UEFA'nın rutin bir incelemesidir." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'in konuyla ilgili Habertürk Gazetesi Galatasaray Muhabiri Erhan Kaan Adıgüzel'e yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde:

  • "Galatasaray'ın UEFA ile kesinleşmiş olan 4 yıllık anlaşması var, bu kararın iptali ya da revize edilmesi mümkün değildir. Bazı Avrupa kulüpleri, UEFA ile yaptığı görüşmelerde Galatasaray'ın dosyasını örnek gösterdiğinden dolayı, UEFA dosyayı yeniden gözden geçirecektir. Ancak iptal ya da revize kararı söz konusu değildir. Yeniden inceleme kararı, bazı Avrupa kulüplerinin talebi doğrultusunda oluşturulmuştur. Zaten İngilizce metinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir ki, bu bir yargılama değildir. Denetim amaçlı gözden geçirmedir."