VAR kayıtları ortaya çıktı! İşte Fırat Aydınus'un derbideki VAR konuşması

HABER MASASI
Abone Ol

Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine, Fırat Aydınus'un ev sahibi ekip lehine verdiği penaltı damga vurmuştu. Spor kamuoyu, pozisyonun penaltı olmadığı görüşünde birleşirken; VAR hakemi Hakan Ceylan'ın Fırat Aydınus'u çağırmaması tartışılmış, hatta 'çağırdığı halde Fırat Aydınus'un izlemeye gitmediği de' iddia edilmişti.

Milliyet gazetesi yazarı Attila Gökçe, bugünkü yazısında Fenerbahçe - Beşiktaş maçındaki tartışmalı pozisyonda orta hakem Fırat Aydınus ile VAR hakemi Hakan Ceylan arasındaki konuşmayı açıkladı.

VAR çağırmamış!

Fenerbahçe - Beşiktaş maçının 14. dakikasında Rossi ile Larin arasındaki hava topu mücadelesinde, Rossi'den seken top Larin'in eline çarptı ve Fırat Aydınus tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. VAR müdahalesi gelmeyince, sarı lacivertliler Mesut Özil'in golüyle 1-0 öne geçti.

Beşiktaşlı futbolcular, Fırat Aydınus'a yoğun itirazda bulunmuştu.

2-2 biten maç sonrası, en çok konuşulan konu penaltı pozisyonu oldu. Aydınus'un kararı, spor kamuoyu tarafından 'skandal' olarak değerlendirilirken, VAR'ın çağırdığı halde Fırat Aydınus'un pozisyonu izlemeye gitmediği iddia edildi. VAR hakemi Hakan Ceylan'ın maç almaya devam edip, Aydınus'un maç almaması da bu iddiayı güçlendirdi. Fakat Milliyet yazarı Attila Gökçe, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

  • İşte Gökçe'nin köşe yazısından ilgili bölüm:
  • Aydınus penaltı kararı verdiğinde hemen VAR’la konuşmaya başladı. En yakınında Beşiktaşlı Necip Uysal da o konuşmaları duyuyordu. Aydınus’un “Pozisyonda şüphe varsa, çağır beni” diyerek VAR protokoluna uygun biçimde Hakan Ceylan’la konuştuğu biliniyor. Ceylan’ın “Bu penaltı kararı karışacağım bir durum değil. Attırabilirsin” dediği de duyuluyor. Dahası, Hakan Ceylan üst üste dört maçta görev aldı. Demek ki VAR sorunu yok. İyi de, Fırat Aydınus ZTK’da Antalyaspor- GZT Giresunspor maçına kadar neden bekletildi?

Merkez Hakem Kurulu, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinden sonra Fırat Aydınus'a ligde 2 maç görev vermedi. Uzun süre cezalandırılacağı konuşuluyordu ama Türkiye Kupası'nda Antalyaspor - GZT Giresunspor karşılaşmasında yeniden düdük çaldı.

Beşiktaş, gol sorununu onunla çözmek istiyor
Zpor