Yakın tarihte atılmış unutulmaz röveşatagolleri

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

Yakın tarihte atılmış birbirinden güzel,birbirinden şık ve uzun süre futbolseverlerin zihninde yer edecek röveşatagollerini anımsadık.

Tabii futbolda her gol önemlidir, her birinin ayrı bir değeri vardır. Ama söz konusu röveşata golü olunca durum biraz farklı. Puana etki etmeyen şık bir röveşata golü bile futbolseverlerin hatıralarında her zaman yer alır. Futbolun görsel efekti diyebileceğimiz röveşata golleri futbolla ilgilenmeyen birinin bile kolayca dikkatini çekebilir. İbrahimovic'ten Ümit Karan'a, Mexes'ten Moussa Sow’a işte muhteşem röveşata golleri;

0. Moussa Sow

Sow futbolcu olmasa sirklerde çalışırmış herhalde. Böyle gollerine alışığız ama bu bir başka. Sow'un geçen sezon UEFA Avrupa Ligi grup maçında Manchester'a attığı enfes gol.

0. Philippe Mexes
Bir stoper olan Mexes ceza sahası dışında topu göğsüyle kontrol edip aşırtmavari bir rövaşatayla kaleciyi çaresiz bırakıyor. Muazzam!
0. Youri Djorkaeff
Biraz eskiye gidelim. Fransa'nın 1998 ve 2000 şampiyonluklarında kadrosunda yer alan Djorkaeff'i hatırlayanlar? İşte o Djorkaeff'ın İnter formasıyla dar açıdan attığı olağanüstü rövaşata golü.
0. Radamel Falcao
Atl.Madrid kariyeri birbirinden güzel gollerle dolu olan Falcao'nun attığı belki de en güzel gol. Kornerden gelen topa röveşataya kalkıp öyle bir vuruyor ki top mermi gibi gidiyor. Tabii kaleci çaresiz.
0. Ümit Karan
Van Basten misin Ümit Karan o ne biçim bir gol? Topu havada kontrol edip ayaklar yere değdikten sonra o yatışı ve dönüşü bu kadar uyumlu yaparak mükemmel bir gol atmak her yiğidin harcı değildir. Anca Ümit Karan ve benzerleri yapabilir.
0. Wayne Rooney
Bir golcü düşünün; top ne şekilde gelirse gelsin her zaman bir vuruş seçeneği var. İşte o futbolcu Rooney. Manchester derbisinde attığı bu gol normal bir şut pozisyonu için bile zordu. Ama onun adı Wayne Rooney.
0. Rivaldo
2000'li yılların başında Barcelona şimdiki gibi sükseli başarılara sahip değildi. Şampiyonlar ligine bile zor katılıyorlardı. 2000-2001 sezonunun son maçında Valencia'yı yenerse Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklardı. Maç 2-2 idi ve son dakikalar yaklaşmıştı. Sahneye Rivaldo çıktı ve attığı bu muhteşem rövaşata golüyle Barcelona Şampiyonlar Ligi biletini cebine koydu.
0. Alex de Souza
Alex Alex Alex... Brezilyalı'dan Kadıköy'de muhteşem bir samba. Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcusu olan sambacının Samsunspor'a attığı bu muhteşem gol Süper lig tarihinin en iyi gollerinden biri.
0. Mauro Bressan
Normal bir vuruşla bile ceza sahası dışından topu doksana, kaleciyi çaresiz bırakacak bir şekilde göndermek çok zor bir iştir. Şimdi bunun bir de röveşatayla yapıldığını düşünün. Mauro Bressan'ın 1999 yılı Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya attığı bu olağan üstü golü görmelisiniz.
0. Zlatan İbrahimovic
Yetenek, estetik, özgüven ne ararsan var bu adamda. Tsubasa bile böylesini atamadı. Yok artık Zlatan dediğimiz her an daha da fazlasını yapıyor. Yıldızlaştığı İngiltere maçında hat-tricki bu inanılmaz golle yaptı.
0. Christian Benteke
Kendini markajlayan adamın önünde şaha kalkar gibi yükselip gelişine müthiş bir vuruş. Yok böyle bir gol... Benteke