Yaz Oyunları’na zika çelmesi!

HABER MASASI
Abone Ol

Rio’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2016 Yaz Oyunları’na birçok sporcu zika salgını nedeniyle katılım sağlamadı.



2016 Yaz Olimpiyatları'na Brezilya'nın Rio kenti ev sahipliği yapacak. 5 Ağustos'ta başlayacak olan olimpiyat oyunları, birçok sporcu ve yakını için ciddi bir tehdit unsuru. Zika salgını nedeniyle, birçok sporcu Rio Olimpiyatları'na katılmayacağını açıkladı. Brezilya'ya giden sporcular ise yeteri kadar önlem alınmamasından dolayı şikayetçi.

0. Zika nedir?
Zika ateşi veya zika hastalığı olarak bilinen rahatsızlık, insanlara sinekler yoluyla ya da kan yoluyla bulaşıyor. Brezilya başta olmak üzere Güney Amerika ülkelerinde yaşanan bu salgından bazı Avrupa ülkeleri de etkilendi. Öldürücü boyutta olan bu hastalığın tedavisi içinse özellikle Brezilya'da önemli aşılar geliştirildi.
0. Kriz, salgın, çevre kirliliği...
2014 Dünya Kupası'nın ardından 2016 Yaz Oyunları'nın organizasyonunu gerçekleştirecek olan Brezilya'da turnuva öncesinde ciddi eksikler bulunuyor. Son yıllarda ekonomisiyle ilgili ciddi sorunlar yaşayan Brezilya'da halk söz konusu iki turnuvanın da düzenlenmemesi için birçok protesto gösterisinde bulundu. Ancak hükümet tüm olumsuzluklara rağmen şampiyonaları düzenlemekten vazgeçmedi. Ülkedeki ekonomik krizin de etkisiyle birçok kişi işsiz kaldı. Hal böyle olunca ülkedeki suç oranı arttı, çevre kirliliği önemli boyutlara ulaştı. Turnuva öncesinde güvenlik konusunda milli takımları uyaran Brezilya hükümeti, uzmanlara göre şimdiden sınıfta kaldı. Tüm bu olumsuzluklar ise ünlü sporcuların, Rio'daki olimpiyat oyunlarına katılmamasına neden oldu. İşte turnuvaya zika nedeniyle katılmayan sporcular;
0. Simona Halep
Rumen kadın tenisçi.
0. Milos Raonic
Kanadalı tenisçi.
0. Tomas Berdych
Çek tenisçi.
0. Jason Day
Avustralyalı golfçü.
0. Dustin Johnson
ABD'li golfçü.
0. Jordon Spieth
ABD'li golfçü.
0. Rory Mcllroy
Kuzey İrlandalı golfçü.
0. Adam Scott
Avustralyalı golfçü.
0. Marc Leishman
Avustralyalı golfçü.
0. Matt Jones
Avustralyalı golfçü.
0. Branden Grace
Güney Afrikalı golfçü.
0. Louis Oosthuizen
Güney Afrikalı golfçü.
0. Charl Scwartzel
Güney Afrikalı golfçü.
0. Hideki Matsuyama
Japon golfçü.
0. Hidto Tanihara
Japon golfçü.
0. K.T Kim
Güney Koreli golfçü.
0. Francesco Molinari
İtalyan golfçü.
0. Graeme McDowell
Kuzey İrlandalı golfçü.
0. Victor Dubuisson
Fransız golfçü.
0. Miguel Angel Jimenez
İspanyol golfçü.
0. Vijay Singh
Fijili golfçü.
0. Brendon de Jonge
Zimbabveli golfçü.
0. Angelo Que
Filipinli golfçü.
0. Tim Wilkinson
Yeni Zelandalı golfçü.