Android uygulamalarının açılmama sorunu ve çözümü

Android cihazlarda uygulamalarda çökmeye neden olan Android System Webview sorununu ve çözümü paylaştık.
Android cihazlarda uygulamalarda çökmeye neden olan Android System Webview sorununu ve çözümü paylaştık.

Son zamanlarda Android tabanlı cihazlarda uygulamalar açılmıyor veya açıldıktan hemen sonra kapanma gibi bir sorunla karşılaşılıyor. İlk olarak Samsung cihazlarda başlayan sorun daha sonra birçok cihazda daha görülmeye başladı. Android System Webview adlı uygulamadan kaynaklanan açılmama sorununun çözümü için ise birkaç yol var.

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya veya birçok forum üzerinde kullanıcılar Android cihazlardaki uygulamaların açılmadığından veya açıldığı kapanmasından ötürü şikayetlerini dile getirdiler. Bu sorunun kaynağı ise Android System Webview adlı uygulama.

Google sözcüsünden yapılan açıklamada, "Android'deki WebView'ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz" dedi.

Android uygulamalarınız çöküyorsa ne yapmalısınız?

Eğer bu olay sizin de başınıza geliyorsa çözüm için birkaç yolunuz bulunuyor.

  • - Öncelikle cihazınız üzerinden Uygulamalar ve Bildirimler menüsüne gidin.
  • - Android System Webview adlı uygulamayı bulun.
  • - Uygulama güncellemelerini kaldırın.
Android Webview sorunu ve çözümü.
Android Webview sorunu ve çözümü.

Bu işlem cihazınızdan uygulamayı tamamen kaldırmaz ve son güncellemeleri kaldırmayı dener. Telefonunuzun kurulduğu sürüme geri döner. Devre dışı bırakmak ise kısa süreli çözüm sağlar.

Açılan uyarıda Tamam işaretine bastığınızda uygulama ilk haline döner.

Android System Webview: Android Google Play indirme linki ve güncelleme

Sorunu ortadan tamamen kaldırmak için Google Play üzerinden uygulamayı güncelleyebilirsiniz.

Alternatif olarak cihazdan uygulamayı kaldırmalı ve daha sonra ise bu link üzerinden yeniden indirmelisiniz. Google, hızlı bir şekilde sorunla ilgili güncellemeyi yayınladı. Android System Webview güncellenmiyor diyorsanız bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Android 10 altı kullanıcılar için Android System Webview sorunu ve çözümü

Eğer Android Pie kullanıyor ve uygulamalarınız hala çöküyorsa son olarak Google Chrome güncellemelerini kaldırarak sorunu çözebilirsiniz.

Chrome güncellemelerini kaldırmak için yukarıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

Sizler de Android uygulamalarım çöküyor ve uygulamalar açılmıyor diyorsanız bu işlemleri deneyerek çözüme ulaşabilirsiniz.

Android System Webview etkinleştirilemedi hatası ve çözümü

Android System Webview etkinleştirilemedi hatası ile karşılaşıyorsanız size önerimiz uygulamayı kaldırmanız ve daha sonrasında vermiş olduğumuz Google Play linki üzerinden uygulamanın son güncel halini indirerek kurmanızdır.

Bu işlem ile sorunu giderilmiş olan uygulamayı indirebilir ve kullanabilirsiniz. Android System Webview etkinleşmiyor diyorsanız bu işlemleri deneyebilirsiniz.

Sorununuz çözüldüyse bize yorumlarda belirtebilirsiniz.