Ankara'da kamp yapabileceğiniz 8 yer

Ankara kamp yerlerini sizler için derledik.
Ankara kamp yerlerini sizler için derledik.

Ankara kamp yerlerini sizler için derledik. Ulaşımı kolay ve manzarası güzel bu 8 mekanı listenize ekleyebilir kamp atmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Başkentimiz Ankara manevi önemi ve tarihsel geçmişi ile ülkemizin en önemli şehirlerindendir. Tarihi kadar doğal alanlarıyla da dikkat çeker. Ankara kamp alanları bu doğallıkların güzel örneklerindedir. Ankara şehrinde kampçıların tercih ettiği 8 kamp alanı şu şekildedir:

KIZILCAHAMAM IŞIK DAĞI KAMP ALANI

Huzurlu ve sessiz bir kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Doğal manzarası ile büyüleyici bir atmosfer yakalarken farklı aktivite imkanları da var.

Bölgeye yakın Işık Dağı’nda trekking yapılabiliyor. Alanda suyu içilebilen bir göl bulunuyor. Gıda ihtiyacı ve tuvalet için bir işletme yok. Ücretsiz şekilde göl manzaralı bir kamp yapma imkanı sağlıyor.

KURTBOĞAZI BARAJI KAMP ALANI

Kızılcahamam otobüsleriyle kolayca ulaşabileceğiniz ücretsiz bir kamp alanıdır. Şehrin merkezine yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunur.

Kampçıların ihtiyaçlarını karşılamak için bir işletme yoktur. Gıda alışverişinizi merkezden yapmanız gerekir. Kamp alanında kontrollü olarak ateş yakmanıza izin verilir.

EĞRİOVA TABİAT KAMP ALANI

Ücretli tabiat alanlarından biri olan kamp yerinde bir göl bulunur. Göl çevresine kurulan çadırlarla doğanın keyfine varılır. Bunun dışında dileyenler kır evlerinde de konaklayabilir.

Ücretli bir alan olduğu için restoran, tuvalet, büfe gibi yerlerden ihtiyaçlar karşılanabilir. Ayrıca parkın içinde bisiklet sürme, doğa yürüyüşü yapma ve ok atma faaliyetlerinden yararlanılabilir. Güvenliği bulunan korumalı bir yerdir.

SORGUN GÖLETİ KAMP ALANI

Ankara kamp alanları doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüler. O yerlerden biri olan Sorgun Göleti çevresi kampçıların tercih ettiği alanlardandır.

Ücretli şekilde giriş yapılan bölgede büfe, etkinlik alanı, oyun alanı gibi yerler vardır. Atm ile gezmek ya da yürüyüş yapmak keyif verir. Kamp yapmak isteyenler için güvenli bir alandır. Sorgun Göleti ve çevresinde ateş yakışmasına izin verilmez.

KURUMCU GÖLETİ KAMP ALANI

Başkent Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunur. Kurumcu Göleti çevresinde olan kamp alanında doğayla başbaşa kalırsınız. Hem çadırla hem de karavanla kamp yapma imkanı sunan bir yer.

Şehirden uzakta kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği girişi ücretsiz bir alandır. Dağ bisikleti gezintisi, doğa yürüyüşü ya da balıkçılık yapılabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir tesis bulunmaz. Bu nedenle gıda alışverişinizi merkezden yapmanız tavsiye edilir.

BEYNAM ATATÜRK ORMANI KAMP ALANI

Beynam Atatürk Ormanı içinde kamp yapmak doğal hayatı sevenler için idealdir. Merkeze 45 kilometre uzaklıkta olan kamp alanında çeşitli mekanlar bulunur.

Restoran, tuvalet, dinlenme tesisi, çocuk oyun alanı gibi birçok imkan sunar. Ücretsiz şekilde konaklamaya izin verilen kamp alanı Beynam Köyü’nün içindedir. Toplu taşıma ile ulaşılamayan alana kişisel aracınızla gidebilirsiniz. Piknik yapmak, kamp kurmak için keyifli bir yerdir.

ÇUBUK KARAGÖL TABİAT KAMP ALANI

Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan alan kontrollü giriş yapılıyor. Güvenlikle Çucuk Karagöl Milli Parkı’nda kamp süresi akşam 21:00’ da bitiyor.

Manzara eşliğinde oyun oynamak, piknik yapmak ya da yürümek için ideal bir yer. Konaklama tesisi, çocuk oyun alanı, etkinlik alanı gibi birçok faaliyet alanına sahip. İsteyenler belli bir ücret karşılığında alana girebiliyor.

KIBRIS KÖYÜ KAMP ALANI

Ankara ilinin merkezine 23 kilometre uzaklıktadır. Ankara kamp alanlarından Kıbrıs Köyü Kanyonu içindeki bir yerdir. Kamp alanında yürüyüş yapabilir, doğa sporları ile ilgilenebilirsiniz.

Herhangi bir tesisi bulunmadığı için temek ihtiyaçlarınızı öncemin temin ederek kamp alanına gitmeniz tavsiye edilir. Tuvalet, duş ve çeşme gibi yerler yoktur. Ücretsiz şekilde girebileceğiniz bu alan saklı bir cennet gibidir. İsteyenler toplu taşıma ile buraya gelebilir.