Antalya’da kamp yapılabilecek 10 yer

Antalya kamp yerlerini sizler için derledik.
Antalya kamp yerlerini sizler için derledik.

Antalya kamp yerlerini sizler için derledik. Antalya'da kamp yeri arıyorsanız sizler için hazırladığımız bu listeyi inceleyebilir ve favori mekanınızı belirleyebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Akdeniz kıyısında bulunan ülkemizin en güzel şehirlerinden Antalya kamp yapmak için de uygun bir yerdir. Denizi, koyları, milli parkları ve doğal manzaraları ile Antalya kamp alanları tercih edilir. Şehirde ücretli ya da ücretsiz birçok kamp alanı vardır. Kampçıların uğrak yerlerinden olan Antalya’da gidilebilecek 10 kamp alanı şu şekildedir:

Phaselis kamp alanı

Sakin ve sessiz bir kamp alanı arayanların tercih edebileceği bir yerdir. Bu alan Beydağları Sahil Milli Parkı’nın sahil kıyısında bulunur. Kontrollü ateş yakabilir ve balık tutabilirsiniz. Ücretsiz olan alanda tuvalet ve gıda için bir işletme bulunmaz. 1 kilometre mesafedeki benzinlik kullanılabilir.

Gökdere köyü kamp alanı

Şehir merkezinden otobüslerle bu alana ulaşılabilir. Ücretsiz bu kamp alanında hem çadırla hem de karavanla kalabilirsiniz. Yiyecek alışverişinizi alana yakın olan Gökdere Köyü’nden yapabilirsiniz. Tuvalet ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayacak yerler alanda yoktur.

Saklıkent kamp alanı

Kayadibi bölgesinde yer alan bu ücretsiz kamp alanı doğal güzellikleriyle büyüleyici bir yer. Fethiye’den kalkan otobüslerle alana ulaşmak mümkün. Kanyonların arasında kalmış denizine girebilir ya da çamur banyosu yapabilirsiniz.

Çadır kampçılığı için uygun bölgede kontrollü ateş yakmak mümkündür. Yürüyüş parkurlarında yürüyebileceğiniz doğal bir mekandır.

Adrasan Şekerbahçe kamping

Adrasan kamp alanı sakinlik isteyen kampçıların tercihlerinden birsidir. Ücretli olan bu alan Kumluca’da bulunur. Her türlü imkanın sağlandığı bölgede ortak bahçe, TV alanları vardır. WİFİ, restoran ve bar gibi avantajlar sunar. Sahile yürüme mesafesinde olan bölgede çadır ve karavana göre fiyatlandırma değişir.

Avlan Gölü kamp alanı

Bu ücretsiz kamp alanı Elmalı Avlan Gölü çevresinde bulunur. Antalya kamp alanlarından göl manzarasına doyabileceğiniz bir yerdir. Çadır ve karavan alanları, balık tutma yerleri vardır. Fakat tuvalet ve duş ihtiyacını karşılamak için bir tesis bulunmaz ayrıca gıda malzemelerinizi de önceden almalısınız.

Maden Koyu kamp alanı

Kemer tatil beldesinde yer alan bu kamp alanına Tekirova’yı geçtikten 10 km sonra ulaşılır. Ağaçları, dağlık bölgesi ve denizi ile kampçılar için uygun bir yerdir. Ücretsiz olan bu alanda herhangi bir tesis bulunmaz. Bu nedenle alışverişinizi şehir merkezinden yapmalısınız.

Doyran Göleti kamp alanı

Konyaaltı ilçesinde yer alan kamp alanı 25 kilometre uzaklıktadır. Alana otobüsle ulaşabilirsiniz. Göl manzarasının tadını doyasına çıkartabilirsiniz. Fakat duş ya da tuvalet imkanı bulunmaz. Herhangi bir tesis bulunmadığı için ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizde fayda var.

Kalkan kamp alanı

Deniz ve gökyüzünü birleştiren manzarası ile kampçıların ilgisini çeker. Hem karavanlar için hem de çadır kullanmayı tercih edenler izin alanlar bulunur. Ücretli olması nedeniyle otopark, wifi, mutfak, büfe gibi imkanlar sunar. Fiyatlandırma çadır ya da karavan kullanımına göre değişir. Bu kamp alanında hem ihtiyaçlarınızı karşılar hem de doğayla baş başa kalırsınız.

Korsan kamping

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki ücretli kamp alanlarından birisidir. Çadırla konaklamayı tercih edebilir ya da bungalov evleri kiralayabilirsiniz. Doğa ile iç içe olmayı sevenler için güzel bir tatil fırsatı sunar. Tesiste otopark, wifi, kafe gibi imkanlar bulunur. Bölgeye gitmek için Kumluca’dan minibüse binebilirsiniz.

Alacasu cennet koyu kamp alanı

Antalya kamp alanları içinde Kemer’de bulunan Cennet Koyu ilçeye 18 km uzaklıktadır. Toplu taşıma imkanınız olmadığı koya özel aracınızla ulaşmanız gerekir. Dağlık alanı ve deniziyle kamp yapmayı sevenler için uygun bir yerdir. Çadırınızla ya da karavanınızla gelip kalabilirsiniz. Gıda ürünlerini merkezden temin etmeniz gereken kamp alanında tuvalet vardır.