Arjantin'de gezilecek yerler

Arjantin gezi rehberini sizler için derledik.
Arjantin gezi rehberini sizler için derledik.

Arjantin gezi rehberini sizler için derledik. Arjantin'de gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Arjantin’de gezilecek yerler Amerika Kıtası’nın ikinci büyük ülkesi olması nedeniyle çok fazladır. Bu yerler aşağıda gruplandırılarak anlatılacaktır.

Arjantin’de gezilecek tarihi yerler

· Recoleta Mezarlığı: Adını bulunduğu mahalleden alan ve Arjantin Buenos Aires ’de yer alan mezarlık 1822’de kurulmuştur. Mezarlıkta Arjantin’in eski başkanlarından Juan Domingo Peron’un eşi Eva Peron’un da yer aldığı, siyasetçiler, devlet başkanları, bilim adamları, rütbeli askerler ve onlarca kişi son istirahatlerine yatırılmıştır. 1994 yılında alınan bir kararla “Ulusal Tarihi Anıt” ilan edilmiştir.

· La Boca: Başkent Buenos Aires’in en meşhur yerlerinden biri olan La Boca’ da birbirinden renkli ve şirin evler bulunmaktadır. Bu evler İtalyan göçmenler tarafından eskiyen gemi artıklarından yapılmıştır ve bölgeyi çekici hale getiren de evlerin geçmişin izlerini taşıyan mimarileridir.

· Malba: Buenos Aires Palermo bölgesinde bulunan Amerika Sanat Müzesidir. Dekonstrüktivizm mimari tarzıyla inşa edilmiş olan müzenin mimarları Gaston Atelman, Martin Fourcade ve Alfredo Tapia’dır. Müze şu an sanat çalışmalarına olduğu kadar film sergilerine de ev sahipliği yapmaktadır.

· Casa Rosada: dört kattan oluşan Casa Rosada, Buenos Aires’in en sembolik yapısı olarak kabul edilmektedir. 1873 ve 1898 yılları arasında inşa edilen saray eklektik ve İtalyan mimari tarzıyla inşa edilmiştir. Saray yıllarca Arjantin devlet başkanlarının ikametgahı olmuştur.

· La Plata Katedrali: Amerika kıtasının en yüksek kilisesi olan La Plata Katedrali Meryem Ana’nın hamile kalışına hasredilmiştir. Katedral kentin merkezinde bulunmaktadır. 1884 ile 1932 yılları arasında inşa edilen katedral Neogotik mimarisinin eşsiz örneklerindendir.

· Buenos Aires Dikilitaşı: Başkentte bulunan dikilitaş anıt niteliğinde 400. kuruluş yıldönümüne istinaden 1936’da inşa edilmiştir. Ünlü mimar Alberto Prebisch 67 metre olarak dizayn etmiştir. Arjantin’in en değerli sembollerinden biri olan taş turistler tarafından oldukça ilgi çekmektedir.

· Barolo Sarayı: 22 katlı ve 100 metre olan saray 1919 ile 1923 yılları arasında inşa edilmiştir. Saray Mario Palanti tarafından tasarlanmış ve inşa edildiğinde Güney Amerika’nın en yüksek binası olarak kaydedilmiştir. Eklektivizm, Art Deco, Art Nouveau ve Gotik mimari tarzlarının kullanıldığı saray 1997 yılında Ulusal Tarihi Anıtlar listesine kaydedilmiştir.

· Ulusak Bayrak Anıtı:Arjantin şehirlerinden biri olan Rosario’da bulunan anıt 1957 yılında inşa edilmiştir. Parana Nehri kıyısında yer almakta ve 10 bin metre karelik bir alanı kapsamaktadır. Bayrak anıtı Arjantin ülke bayrağını tasarlayan Manuel Belgrano’nun ölüm yıldönümüne ithafen yapılmıştır.

· San İgnacio Mini: 1984’den bu yana UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan bölge Barok mimari tarzıyla inşa edilmiştir. İspanya sömürge döneminde Cizvitler tarafından 1632 yılında kurulmuş misyon binalarından oluşmaktadır. Arjantin iklimine karşı yüzyıllarca dayanarak bugünkü şaheser halini almıştır. Şu anda Arjantin’in hem tarihi hem de turistik yerleri arasında en değerlilerinden biri olarak şöhretlenmiştir.

Arjantin’de gezilecek doğal güzellikler

Arjantin’deki doğa harikaları aşağıdaki gibidir:

· İguazu Şelalesi: Adı “Yguazu” kelimesinden gelmektedir ve bu da “Koca Su” anlamına gelmektedir. Güney Amerika Kıtası’nın en büyük nehirlerindendir.

· Quebrada de Humahuaca: “Yedi Renkli Tepe” anlamına gelmekte olan arazi Jujuy kenti yakınlarında bulunan tektonik akarsu vasıtasıyla şeklini almıştır. Kırmızı, kahverengi ve yeşil tonlarının bir arada olduğu topraklara sahip bölgenin yakınlarında yerleşim alanı da bulunmaktadır.

· Perito Moreno Buzulu: Arjantin’in güneybatısında 1500 metre yükseklikte bulunan buzul kütlesidir. Yıl içerisinde düzenlenen turlarla turistlere tanıtılmaktadır.

· Buenos Aires Japon Bahçesi: Japon Arjantin Kültür Vakfı tarafından finanse edilen ve Japonya dışındaki en büyük Japon bahçelerinden olan kamu parkıdır. 1967 yılında bahçe tamamlanmıştır. Düzenli etkinliklere sahne olan Japon Bahçesi içerisinde Japon Budist Tapınağı bulunmaktadır.

Arjantin’in meşhur yemekleri

Arjantin’in geleneksel yemekleri aşağıda sayıldığı gibidir:

· Asado Argentino: Asado Arjantinlilere has bir pişirme yöntemidir ve yemeğin ana maddesi ise ettir. Bu yemek Arjantin yemekleri arasında en meşhur olanıdır.

· Empanada: Türk mutfağındaki kıymalı böreğe benzeyen bir sokak atıştırmalığıdır. Hamurun içine et, kıyma, tavuk, sebze konularak yapılmaktadır.

· Choripan: Ekmek arası sucuğa benzeyen meşhur Arjantin yemeğidir. Ekmek arasına pişmiş et konularak yapılmaktadır.

· Locro: Arjantin’in yöresel yemeklerinden olan Locro içinde Güney Amerika sebzelerinden mısır, havuç vb. malzemeler ve et bulunmaktadır.

Arjantin gezinizde mutlaka yapılması gerekenler

Arjantin’de yapmadan dönülmemesi gerekenler aşağıda sayıldığı gibidir:

· Halkın arasına karışarak ve Arjantin nüfusuna dahilmiş gibi davranarak Buenos Aires’de dolaşmak.

· Buenos Aires’ deki gece hayatını keşfetmek.

· Iguazu Şelalesini görmek.

· Patagonya’yı ziyaret etmek.

· Mendoza şarabının tadına bakmak.

Arjantin gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Arjantin’deki geçirilecek tatil için uyarılar aşağıda sayıldığı gibidir:

· Buenos Aires gibi büyük şehirlerin bazı sokakları tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle gezerken dikkatli olmak gerekmektedir.

· Taksicilerle direkt gidilecek yere götürmesi için standart bir fiyata anlaşılmalıdır.

· Gösteri ya da yürüyüş gibi olaylar görüldüğünde uzak durulmalıdır, aksi halde bir anda karışan ortamın içinde kalınabilir.

· Trafikte dikkatli olunmalıdır. Çünkü trafik kurallarına birebir uyulmamaktadır.