500.000 dolara satılan ilk NFT ev: Mars Evi

Mars Evi
Mars Evi

Sanatçı Krista Kim'in tasarladığı Mars Evi, Bitcoin'e benzeyen bir para birimi olan 288 Ether (512.000 $) karşılığında satıldı. Kim, Covid-19 karantinalarında dijital araçların kullanımına olan ilginin önemli ölçüde arttığını fark etti ve bu yeni yaşam şeklinin potansiyellerini araştırmak istedi.

Mars Evi isimli proje, Mayıs 2020'de tasarlandı ve video oyunları için oluşturulan bir programla 3D dijital dosya olarak oluşturuldu.

Ev şuan sadece sanal gerçeklikle varlığını sürdürüyor fakat gelecekte farklı uygulamalar üzerinden artırılmış gerçeklik (AR) ortamında da deneyimlenebilecek.

Bir tür sanal sahiplik sunan NFT, dijital sanat eserlerinin derlenmesine, satılmasına ve el değiştirmesine olanak tanıyor. NFT olarak satın alınan eserler; jpeg, gif ve hatta Tweet gibi farklı dosya biçimlerinde olabilir.

Salgınla birlikte ortaya çıkan Mars Evi projesi,

Japon mimarisinden ilham alan bir 'ışık heykel' olarak tasarlandı ve iyileştirici bir atmosfer sunmayı hedefliyor. Açık planlı yerleşimde mobilyalar dahil bütün zeminler ve hatta tavanlar bile cam...

İç mekan mobilyaları şeffaf yüzeylerden oluşuyor.
İç mekan mobilyaları şeffaf yüzeylerden oluşuyor.

Evdeki bütün mobilyalar, satın alan koleksiyoncu tarafından fiziksel olarak sipariş edilebilecek ve kumaşları yenilenebilir malzemelerden yapılacak.

Mars Evi'nin iç mekanı.
Mars Evi'nin iç mekanı.

Mars Evi
Mars Evi

Kim, gelecekte evlerimizin sanat ve teknolojinin gücüyle iyileşebileceğine inanıyor. Sanal tasarıma olan ilgi artmaya devam ederken, birçok sanatçı çalışmalarını kripto sanatı olarak satıyor.

Mars Evi'ne ait videoya buradan ulaşabilirsiniz.