Aydınlatma tasarımında yenilikçi çözümler: Intra Lighting

Intra Lighting çalışmalarından biri.
Intra Lighting çalışmalarından biri.

1989 yılında kurulan Intra Lighting; akıllı aydınlatma çözümleri ve mimari aydınlatma alanında hizmet veriyor. Şirket, butik mağazalardan alışveriş merkezlerine, restoranlardan sağlık binalarına kadar çeşitli mekanlarda aydınlatma sağlıyor.

Dünya çapında 68 farklı ülkede hizmet veren şirket, üretimlerini Slovenya, Hırvatistan ve Sırbistan'da gerçekleştiriyor. Şirket, mimari aydınlatmanın yanı sıra müşteri ihtiyaçları doğrultusunda bütünsel aydınlatma çözümleri de geliştiriyor.

Marino-Marjeta Furlan.
Marino-Marjeta Furlan.

Intra Lighting grubunun kurucusu ve başkanı olan Marino Furlan’ın lisans eğitimi,makine mühendisliği üzerine. Yenilikçi ürünler geliştirmeyi ve kullanıcı ihtiyacını ön planda tutmayı hedefleyen Marino Furlan ve eşi Marjeta Furlan, 2010 yılında Girişimcilik Ödülü’nü aldı. Intra Lighting, modern dünyaya ilham veren ürünler sunarken aynı zamanda deneyimlerini de paylaşabilmeyi amaçladı. Bugün ise 350 kişilik büyük bir ekip ile çalışmalarına devam ediyor.

Intra Lighting grubunun trend çalışmalarından biri.
Intra Lighting grubunun trend çalışmalarından biri.

Dawn S serisi.
Dawn S serisi.

Yaydığı dağınık ışık ile şafak aydınlığına benzetilen ve ismini buradan alan Dawn serisi, tasarımın inceliğini teknik detaylarla birleştiriyor. Işık kaynağı ince kenarların altına gizleniyor. Good Design Tokyo, Good Design Chicago ve Red Dot Design Awards ile ödüllendirilen Dawn S serisi, çağdaş iç mekanlar için konforlu ve teknolojik tasarımlar sunuyor.

ZOE serisi.
ZOE serisi.

ZOE Serisi, evler ve restoranlar için mekan tasarımı ile uyumlu, cesur kombinasyonlar sunuyor. Koni ve silindiri andıran formu ve çeşitli yükseklikleri ile beş farklı modelde üretiliyor. Seri, 2019 yılında Big See Ürün Tasarım Ödülü'nü kazandı.

Vitka serisi.
Vitka serisi.

Janez Mesaric tarafından bir serginin parçası olarak tasarlanan Vitka, farklı teknolojileri kullanarak minimum malzeme ile maksimum işlevi sağlıyor. Minimalist ve şık havasıyla Vitka, işlevsellik ve estetik temellerini korumakla beraber kullanıcıda duyusal deneyim yaratmayı hedefliyor. Zarif ince çizgileri ve uygun miktarda ışığı sağlayan sensörleri ile güçlü bir izlenim yaratıyor. Ağırlığı taşıyan ana metal, döndürülebiliyor ve hareket ettirilebiliyor. Ana metalin çıkarılması ile aydınlatma elemanı hafifliyor ve dinamik kullanıma olanak veriyor.

Duvara yaslandığında dramatik bir aydınlatma sağlarken; mekandan bağımsız konumlandırıldığında ışığın eşit dağılmasını sağlıyor. Vitka serisi, işlevselliğin estetikle buluştuğu hem çağdaş hem klasik bir tasarıma sahip. İnce çizgileri ve güçlü etkisi arasında kurduğu denge ile her ortamda rahatlıkla kullanılabiliyor. Vitka; zemin lambası, asma lamba veya spot ışığı şeklinde farklı formlara da dönüşebiliyor.

Biba serisi.
Biba serisi.

Biba serisi, kolay mobilitesi ve uygulanabilirliği ile dikkat çekiyor. Konutlarda ve kamusal alanlarda; yüksek kaliteli küçük dekoratif aydınlatma elamanı eksikliğine yenilikçi bir çözüm getiren Biba, aynı zamanda yüksek teknolojili bir tasarım elemanı. Renk çeşitliliğine sahip olan seri kullanıcıya tercih imkanı da sunuyor. Yapımında kullanılan malzemelerden dolayı iyi bir mukavemete sahip olup aşırı parlama yapmadan yüksek düzeyde bir aydınlatma konforu sağlıyor.

Wave serisi.
Wave serisi.

Yumuşak ve düzensiz çizgileri ile klasik formdan uzak olan Wave serisi, esnek bir üsluba sahip. Mimariye kolay entegrasyon sağlayarak, büyük mekanlarda doğrudan bir yönlendirici görevi üstleniyor.