IKEA ve LEGO Group İşbirliği: BYGGLEK

BYGGLEK, çocukların yaratıcılığını ev dekorasyonunun bir parçası haline getiriyor.
BYGGLEK, çocukların yaratıcılığını ev dekorasyonunun bir parçası haline getiriyor.

IKEA ve LEGO Group'un yeni ürün grubu, oyun oynama aktivitesini ve oyuncakları saklama biçimini daha ilginç hale getirmeyi amaçlayan BYGGLEK adlı bir depolama çözümü sunuyor.

Oyun oynamak, çocukların öğrenmesi ve gelişmesi için en sezgisel ve etkili yol olarak görülüyor. Ancak çocuklar ve yetişkinler zaman zaman evde oyun oynarlarken farklı eğilimlere sahip olabiliyorlar. Yetişkinler çevrenin düzenli olmasını isterken, çocukların tek istediği şey oynamak, ara vermek ve sonra oyuna geri dönmek oluyor. Oyun alanının toplanması çocukların oyununu bozduğu gibi, yaratıcı ifadelerini ve gelişimlerini de etkiliyor.

BYGGLEK, IKEA ve LEGO’nun ortak çalışmasının bir ürünü.
BYGGLEK, IKEA ve LEGO’nun ortak çalışmasının bir ürünü.

IKEA ve LEGO Group, oyun oynamanın aileye ve dünyaya daha mutlu bir yaşam alanı sunacağına inanıyor. Bu nedenle, çocukların ve yetişkinlerin birlikte eğlenebileceği pratik, oyun temelli bir deneyim yarattılar.BYGGLEK adını verdikleri saklama çözümü de sunulan bir lego serisi.

Bu sene içerisinde piyasaya sunulacak olan BYGGLEK koleksiyonuna ait kutularının üstlerinde ve ön kısımlarında LEGO parçalarının yerleştirilebileceği bölümler yer alıyor.Böylelikle çocukların saklama kutusunu Lego oyununun bir kısmı olarak algılamaları sağlanıyor. Bu yeni tasarım, hikayeleri kutunun içinde saklarken; çocuklara, oluşturdukları modelleri kutunun üzerinde gururla sunma fırsatı sağlıyor.

Küresel IKEA tasarımcısı Andreas Fredriksson şunları söyledi:

BYGGLEK serisi 4 farklı ürün içeriyor.
BYGGLEK serisi 4 farklı ürün içeriyor.
"IKEA'da her zaman oyunların gücüne inanıyoruz. Oyun; araştırmamıza, denememize, hayal etmemize ve keşfetmemize yardımcı oluyor. Oyun alanını yetişkinler genellikle bir karmaşa, çocuklar ise heyecan ve yaratıcılıkla dolu bir ortam olarak görüyor. BYGGLEK koleksiyonunun amacı ise dünyanın dört bir yanındaki ailelerin daha yaratıcı olabilmesi için bu iki görüş arasındaki boşluğu kapatmak. BYGGLEK serisi, çocukların yaratıcılığını ev dekorasyonunun harika ve benzersiz bir parçası haline getirecek ve diğer IKEA ürünlerine kolayca uyarlanabilecek.”


LEGO Group tasarımcısı Rasmus Buch Løgstrup, bu yenilikçi çözüm hakkında şunları söyledi:

BYGGLEK, ailelere bir kutudan daha fazlasını sunuyor.
BYGGLEK, ailelere bir kutudan daha fazlasını sunuyor.
"BYGGLEK bir kutudan daha fazlasıdır. Oyuncak saklama ve oyun oynama işlevlerini birleştiriyor. BYGGLEK, yaratıcılığı destekleyerek ve birlikte daha fazla eğlenmeyi mümkün kılarak ailelere, daha fazla oyun için alan yaratmalarına yardımcı olan bir ürün serisi sunuyor. Oyun oynamanıza, ardından tekrar oynamanıza, yeniden yapmanızı, yeniden oluşturmanızı veya baştan başlamanıza olanak tanıyor. Tıpkı Lego oyun sistemi gibi, BYGGLEK de sınırsız olanaklar sunuyor.”

Küçük kutudan oluşan bir set, büyük kutulardan oluşan iki set ve eğlenceli deneyimi başlatmak için bir LEGO seti. BYGGLEK serisine ait kutular, kapak ve ön kısımdaki LEGO, uyumlu alanlar sayesinde diğer tüm LEGO koleksiyonlarıyla da kullanılabiliyor.

Lego oyun sistemi, çocukların kendi hikayelerini yaratmalarına, ardından oyunu yok ederek baştan yeni hikayeler ortaya çıkarmalarına olanak tanıyor ve bu yaratıcı süreçle 21. yüzyılda ihtiyaç duyulan bazı becerileri geliştirmeyi hedefliyor. İki markanın, BYGGLEK ile başlayan işbirlikleri; oyun deneyimini, fonksiyonel olduğu kadar keyifli kılan yaratıcı ve eğlenceli saklama çözümleri ile genişletmeyi planlıyor.

BYGGLEK, ebeveynlerin düzen isteğini ve çocukların yaratıcılığını birleştiriyor.
BYGGLEK, ebeveynlerin düzen isteğini ve çocukların yaratıcılığını birleştiriyor.

IKEA ve Lego’nun oyun raporlarına göre ebeveynler düzenin, çocuklarsa yaratıcılığın peşinde:

- IKEA Oyun Raporu’na göre çocuklara ne istedikleri sorulur. Çocukların% 47'si ebeveynleriyle daha fazla eğlenmek istediğini söyler. Ebeveynlerin % 90'ı oyun oynamanın sağlık ve mutluluk için önemli olduğunu söyler ve oyun oynamanın önemli olduğunu kabul eder.

- Lego 2020 İyi Oyun Araştırmasına göre ebeveynlerin yanıtları, çocukların istediği şekilde oynamasına izin vermenin önemini vurguluyor. On kişiden sekizi, dağınık oyunların çocukların yaratıcılıklarını özgürce geliştirmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor. Her 2 ebeveynden 1'i çocuklarının oyun sırasında kafa karışıklığına neden olmasından endişe duyduklarını ve çocuklar oynarken hareket etme ihtiyacı duyduklarını söylüyor. Her on çocuktan dokuzu bu durumu doğruluyor, ancak ebeveynlerin oyun oynarken hala oyuncak topladığını söylüyor.