Paşabahçe'den, %100 geri kazanılmış cam seri: Aware Collection

Aware Collection.
Aware Collection.

Paşabahçe, Şişecam Sürdürülebilirlik platformu 'Care for Next' yaklaşımı ile gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek adına bir koleksiyon tasarladı. Hayata geçen ve üretimi %100 geri dönüştürülmüş camdan sağlanan koleksiyon Aware Collection, zaman içerisinde büyük ilgi topladı.

2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesini hayata geçiren Şişecam, proje aracılığıyla bugüne kadar 1,3 milyon tondan fazla cam atığını geri dönüşüme kazandırarak yeniden kullanılabilir hale getirdi.

 Aware Collection-Mocha & Chai.
Aware Collection-Mocha & Chai.

Türkiye’nin öncü cam ev eşyası markası Paşabahçe; doğayı ve çevreyi koruma hedefiyle hayat verdiği yeni koleksiyonu Aware Collectionile dünya çapında bir ilke imza atıyor. Aware Collection, %100 geri dönüştürülmüş ürünleri ile sürdürülebilirliği, estetik ve stil ile bir araya getirmesinin yanı sıra; karbon ayak izini ve endüstriyel atık miktarını azaltıyor.

Aware Collection-Amorf.
Aware Collection-Amorf.

Paşabahçe, 2 kupa ve 2 bardaktan oluşan koleksiyon ile, herkesi sürdürülebilirliğin parçası olmaya ve doğaya katkıda bulunmaya davet ediyor.

İstanbul Boğazı’nın kendine has turkuaz renginden ilham alınarak tasarlanan, çevre dostu Aware Collection ürünleri; en az bir kez kullanılmış camların toplanıp geri dönüştürmesiyle üretiliyor. Bosphorus Turquoiseadındaki muhteşem rengi ile bu ürünler de Paşabahçe’nin diğer tüm ürünleri kadar kaliteli. Geri dönüştürülen camların rengi her üretimde bir miktar değişebiliyor, tıpkı İstanbul Boğazı’nın gün içinde değişen rengi gibi.

Aware Collection-Amorf.
Aware Collection-Amorf.

Piyasadaki diğer geri dönüştürülmüş cam ürünlerin yeşil renkli ve kabarcıklı olmasının aksine Paşabahçe Aware Collection; rengi, şeffaflığı ve transparanlığı yakalayarak kendi kalitesine yakışır bir koleksiyona imza atıyor. Paşabahçe, yeni ham madde ihtiyacını ortadan kaldırarak döngüsel ekonomiye de destek oluyor.

Aware Collection-Basic.
Aware Collection-Basic.

Sonsuz kez kalite kaybı olmadan %100 geri dönüştürülebilen cam maddesi, bu özellikleri ile şüphesiz en sürdürülebilir ambalaj malzemesi. Camın üretiminde, %10 cam kırığı kullanımı ile %2,5 oranında enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Sadece bir cam şişenin geri dönüştürülmesi ile; bir bilgisayarı 25 dakika ve bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar elektrik tasarrufu sağlıyor.