Sadelikteki sonsuzluk: SUS Galeri

SUS Galeri girişi.
SUS Galeri girişi.

Sou Fujimoto Architects, metal ürünlerde uzmanlaşmış Japon sofra takımı markası olan SUS Galeri'nin ana mağazasını tasarlıyor. Bir müze ve galeri olarak da kullanılan mağazada ürünler, yerden tavana kadar uzayan raflarda sergileniyor.

Aynalı tavan.
Aynalı tavan.

Mağaza, Japonya'nın Niigata vilayetindeki bir şehir olan Tsubame'de bulunuyor. Marka, 1965 yılında Toshio Odajima'nın metal kap üretimine başlamasıyla kapılarını müşterilerine açıyor. SUS Galeri, bölgedeki zanaatkarların gelişmiş metal işleme tekniklerini, modern yaşamın ihtiyaçlarına cevap verecek tasarımlarla buluşturuyor.

Raflar tabandan tavana kadar uzanıyor.
Raflar tabandan tavana kadar uzanıyor.

Mekanın her yerini kaplayan raflar, mağazanın içerisindeki aynalardan yansıyarak sonsuz bir görüntü oluşturuyor. Mağazanın merkezindeki tezgah ise, üzerinde bulunan aynalı tavandan yansıyarak, mekanın olduğundan daha geniş algılanmasını sağlıyor. Markaya ait ürünlerin sergilendiği mağazada aynı zamanda, çeşitli etkinlikler ve atölyeler de gerçekleştiriliyor.

Marka ilk olarak metal kap üretiyordu.
Marka ilk olarak metal kap üretiyordu.

Mimar Sou Fujimoto tarafından; raflar, zeminler ve tezgahlar için seçilen malzemeler, farklı dokulara sahip. Galerinin tasarımındaki amaç ürünleri öne çıkarmak olduğundan, mağazada tek renk kullanımına gidiliyor. Mekanın iç tasarımı sayesinde, gelen ziyaretçiler ürünleri rahatça incelerken; sergilenen ürünlerin arkasındaki teknolojiyle de tanışma fırsatı yakalıyorlar.

Tasarımda kullanılan aynalar sonsuzluk hissi oluşturuyor.
Tasarımda kullanılan aynalar sonsuzluk hissi oluşturuyor.

SUS Galeri ana mağazasında, titanyumdan yapılmış ısı yalıtımı sağlayan bardaklar, bar aletleri ve kaseler gibi sofra takımları bulunuyor. Zanaatkarların becerisinin, makinelerin gücüyle birleştiği ürünler, endüstriyel birer tasarım olmakla birlikte, hepsi dikkat çekici bir görünüm sergiliyor.

Mimar Sou Fujimoto.
Mimar Sou Fujimoto.

Mimar Sou Fujimoto, ürünlerin arkasındaki teknoloji ve fabrikasyon sürecini, iç tasarımda gösterilebileceği bir alan üretmeyi hedeflediğini belirtiyor. "Öncelikle, bir müzedeki esnek sergi alanları için yapıldığı gibi duvarların tamamını belirli sınırlarla inşa etmeye karar verdim. Tavanı, dikey yönde derinlik oluşturmak için ayna ile kapladım. SUS Galeri’de deneyimsel bir mekan oluşturmayı amaçlayarak ayna ile renkli ve dikkat çeken ürünleri tavanda görmeyi hayal ettim."

SUS Galeri ürünleri.
SUS Galeri ürünleri.

SUS Galeri adını; sürdürülebilir üretim ile paslanmaz çeliğin birleşiminden alıyor.

Proje

SUS Galeri

Konumu

Tokyo, Japonya

Mimar

Sou Fujimoto Architects

Müşteri

SUS Galeri


Projenin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

KAYNAK / 1- HTTPS://WWW.ELLE.COM/JP/DECOR/DECOR-İNTERİOR-DESİGN/A35022763/SUSGALLERY-AOYAMA20-12/ 2- HTTPS://WWW.DESİGNBOOM.COM/ARCHİTECTURE/SOU-FUJİMOTO-SUSGALLERY-TOKYO-JAPAN-01-14-2021/ 3- HTTPS://WWW.NEWSBREAK.COM/NEWS/2144607784767/SOU-FUJİMOTO-ARCHİTECTS-DESİGNS-FLAGSHİP-LOCATİON-FOR-SUSGALLERY-İN-TOKYO 4- HTTPS://WWW.DAMİANNA.COM/3483115/SOU-FUJİMOTO-ARCHİTECTS-DESİGNS-FLAGSHİP-LOCATİON-FOR-SUSGALLERY-İN-TOKYO