Taşrada modern bir tasarım: Prefabrik Taşra Evi

Prefabrik ev.
Prefabrik ev.

Kanada Québec’de, 2019 yılında inşa edilen prefabrik ev, fabrikada monte edilmiş beş modülden oluşuyor. Sürdürülebilir yerel malzeme kullanımıyla, çevresel ayak izini minimumda tutan ev, iyi tasarlanmış planlamasıyla kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Kanada, Québec, Ivry-sur-le-Lac'daki Manitou Gölü'ne bakan prefabrik ev, 2019 yılında inşa edildi. Figurr Kolektif Mimarlık’tan, Kanadalı mimar Richard Rubin tarafından tasarlanan Prefabrik Taşra Evi, her biri on beş metre uzunluğunda, beş prefabrik özel modülden oluşuyor.

Evin girişini tanımlayan yol.
Evin girişini tanımlayan yol.

Modüller; izolasyon malzemelerinin, pencerelerin ve döşemelerin, fabrikada monte edilmesinin ardından, inşaat alanına taşınıyor. Modüllerin fabrikada başlayan süreci, proje alanındaki var olan evin yıkılmasından önce yaz sonunda başlıyor. Olabildiğince hızlı olması planlanan süreç, modüllerin hazırlanmasını, koordinasyonu, nakliyeyi ve yerinde yerleştirmeyi içeriyor.

Ivry-sur-le-Lac'da bulunan ev Manitou Gölü'ne bakıyor.
Ivry-sur-le-Lac'da bulunan ev Manitou Gölü'ne bakıyor.

Son derece düşük çevresel ayak izi hedefiyle kavramsallaştırılan ev, sürdürülebilir ve yerel malzemeler kullanılarak inşa ediliyor.

Devasa modüllerin taşınması oldukça zor oldu.
Devasa modüllerin taşınması oldukça zor oldu.

Büyük pencereler, doğanın güzelliğini tüm ihtişamıyla yakalayarak, içeriyi ışıkla dolduruyor. Doğrudan güneş ışığı, hem ısıtma hem de aydınlatma maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Yemek alanı.
Yemek alanı.

Doğal renkli dış cephe, orman manzarasına kolayca uyum sağlarken, opak siyah vurgular, yapıya sanatsal bir hava katıyor. İç mekanlarda kullanılan ahşap, sıcak ve misafirperver bir atmosfer oluşturuyor.

Ahşap merdiven.
Ahşap merdiven.

Girişten üst kata ulaşan merdiven.
Girişten üst kata ulaşan merdiven.

Evin içi, ailenin her üyesinin kendi kişisel alanına sahip olması üzerine tasarlanıyor. Zemin katın açık planında, kalabalık ev sakinlerine lezzetli yemekler pişirmeye ve yemeye imkân tanıyan geniş bir mutfak bulunuyor. Oturma odası, göl ve ormanı gören doğa manzarasıyla çevrili bir verandaya açılıyor. Göl kenarındaki alçaltılmış açık alan, manzarayı bozmadan evin tasarımını tamamlıyor. Zemin katta ayrıca, resim ve marangozluk atölyesi de bulunuyor.

Oturma odası.
Oturma odası.

Vaziyet planı.
Vaziyet planı.

Sürdürülebilir tasarımıyla, çevresel ayak izini minimuma indirgeyen ev için, tasarımcıları LEED Gold sertifikası almayı hedefliyor.

Kesit.
Kesit.

 Kat planları.
Kat planları.

Proje

Prefabrik Taşra Evi

Mimarlar

Figurr Kolektif Mimarlık

Alan

390 m²

Yıl

2019

Yer

Ivry sur le Lac - Kanada

Fotoğraflar

David Boyer

Üreticiler

AutoDesk, Alumilex, Artemide, Maibec, Sonneman, Cameo Mobilya, Globe Elektrik, Stone Tile, Suprema

Baş mimar

Richard Rubin

Mühendislik

Jeffrey Leibgott SBSA

Peyzaj mimarları

Projet Paysage

Tedarikçi

Énergéco Concept

Genel yüklenici

Norexco