Ters koni çatılı ev: Hopper House

Hopper House.
Hopper House.

AHL Mimarlık, Kuzey Vietnam halkının aşina olduğu kültürel özellikleri taşıyan, Hopper Evi’ni tasarladı. Ters koni şeklindeki ev, iç avluya sahip plan kurgusu ile kalabalık Quang An vilayetinde modern yorumunun yanı sıra mahremiyeti de sağlıyor.

Hopper House, Vietnam’da, kiralık apartmanların yoğunlukta olduğu Quang An vilayetinde bulunuyor. AHL Mimarlık tarafından tasarlanan yapının inşası, 7 ay sürüyor. Bir yenileme projesi olan Hopper House, 240 m2 bir alana sahip. Ev, geleneksel Kuzey Vietnam evlerinden ilham alınarak tasarlanıyor.

Hopper House’un giriş cephesi.
Hopper House’un giriş cephesi.

Mimarlar, iç mekanda bölgenin kültürel izlerini ve modern tasarımlarını harmanlıyor. Duvarlarda, beyaz renk hakimken zeminde; beton görünümlü yer kaplaması kullanılıyor. İç mekanın renk paleti,nötr tutulurken ahşabın ağırlıkta olduğu mobilyalar, İskandinav bir hava katıyor.

Çatı penceresinden gelen ışık.
Çatı penceresinden gelen ışık.

Mimarlar, amaçlarının, kalabalık bir yerde mahremiyeti sağlamak ve proje alanındaki on yıllık ağaçları korumak olduğunu ifade ediyor. Evin hemen önünde bulunan avlu, pişmiş toprak tuğlalarla döşeniyor. Bu avlu, Kuzey Vietnam halkının modern, tanıdık ve eski bir alanını hatırlatıyor.

Yaşam alanı.
Yaşam alanı.

Zemin katta, mutfak ve yaşam alanı bulunuyor. Yatak odaları ve banyolar, son iki katta yer alıyor. Az sayıda pencere kullanılarak tasarlanan yapı, ihtiyaç duyduğu doğal ışığı, çatı pencerelerinden alıyor. Zemin katın merkezinde bulunan avlu, yapıya çağdaş bir hava katmasının yanı sıra mahremiyeti de sağlıyor.

Giriş kapısının karşısında bulunan merdivenler.
Giriş kapısının karşısında bulunan merdivenler.

Hopper House’u ziyaret eden komşular, duygularını şu şekilde ifade ediyor:

"Ön kapıdan geçtikten hemen sonra, tıpkı memleketimdeki gibi çok tanıdık bir his yaşadım. Yabancı bir eve böylesine aşina olmak beni hayrete düşürdü. "

Merdiven sahanlığının açıldığı balkonlar.
Merdiven sahanlığının açıldığı balkonlar.

Mimarlar, iç ve dış mekanda, çağdaş bir tasarım anlayışı benimsiyor. Mekanları tasarlarken geleneksel yöntemleri direk kopyalamak yerine, evin tasarımını kararlaştırıp işlev analizini yaptıktan sonra bir girdi olarak bunu kullandıklarını açıklıyorlar.

Perspektif kesit.
Perspektif kesit.

Sade ve ferah tasarlanan yatak odası.
Sade ve ferah tasarlanan yatak odası.

 Balkonlara açılan sahanlık.
Balkonlara açılan sahanlık.

Mobilya detayı.
Mobilya detayı.

Banyo holü.
Banyo holü.

Ters koni çatıya balkondan bakış.
Ters koni çatıya balkondan bakış.

Projeye dair videoyu izlemek için:

Proje

Hopper House

Mimarlık Ofisi

AHL Mimarlık

Baş mimar

Hưng Dào, Sỹ Tuấn

Alan

240 m2

Tamamlanma yılı

2017

Ülke

Vietnam

Şehir

Quảng An

Yüklenici

Nguyenễn Như Vẽ, Phạm Công Sáu (Gialong), Lưu Huy (Vietbeton), Nguyen Trn Trang

KAYNAK / 1-HTTPS://CAFEF.VN/NGOİ-NHA-MANG-NET-KİEN-TRUC-CO-BAC-BO-XUAT-HİEN-LUNG-LİNH-TREN-BAO-NGOAİ-20180317172332394.CHN 2- HTTPS://WWW.ARCHDAİLY.COM/890520/HOPPER-HOUSE-AHL-ARCHİTECTS 3- HTTPS://WWW.YELLOWTRACE.COM.AU/HOPPER-HOUSE-QUANG-AN-HANOİ-AHL-ARCHİTECTS/ 4-HTTPS://WWW.OPUMO.COM/MAGAZİNE/THE-HOPPER-HOUSE-İS-A-VİETNAMESE-HOME-FULL-OF-SURPRİSES/