Yalın tarzda tasarlanan kapsül otel: ºC (Do-C) Gotanda

ºC (Do-C) Gotanda, Tokyo’nun en meşhur bölgelerinden Shinagawa-ku’nun merkezinde, Gotanda tren istasyonun yakınında yer alıyor. Schemata Architects’in üstlendiği proje, eskiden yine otel olan binanın konaklama alanları korunurken iç mekanda değişimler gerçekleştiriliyor.

İç mekanda dönüşüm sonrasında gerçekleştirilen yeniliklerde ekip yalınlık ilkesine uyarak ilerliyor. Restorasyonda eski duvar kağıtları gibi malzemeler sökülüyor ve yeni bir doku vermek yerine mimarlar binayı bu şekilde bırakmayı tercih ediyor. Bu durum yapıyı ziyaret eden kullanıcılarda inşaatın devam ettiği hissiyatını uyandırıyor.



Yüksek tavanlı fakat dar olan alan, saunaya çevriliyor ve basamaklarla kotlara bölünüyor. Kot farkından dolayı yüksekliğe bağlı olarak farklı ısı yoğunlukları oluşuyor. Böylelikle kullanıcılar her basamakta farklı sıcaklık farkından yararlanabiliyor.
Kullanıcıların konakladığı odalar eski halinde olduğu gibi tutuluyor. Kapsül üniteler rustik iç mekan ambiyansı oluşturuyor. Aynı zamanda diğer kullanılan malzemeler ve renkler ile Showa dönemi özelliklerini yansıtıyor.






Proje | ºC (Do-C) Gotanda / Jo Nagasaka + Schemata Architects |
| Mimar | Jo Nagasaka, Schemata Architects |
| Yer | Shinagawa-ku/ Japonya |
| Fotoğraf | Nacasa & Partners Inc. |
| Tamamlanma yılı | 2018 |
| Site alanı | 127,44㎡ |
| İnşaat alanı | 108,80㎡ |
| Toplam taban alanı | 891,57㎡ |
| Yapı | b1f-1f rc, 2f-7f çelik |