Bahar aylarında İstanbul’da gezilecek yerler

Belgrad Ormanı İstanbul'da bahar aylarında gezilecek yerlerin başında geliyor.
Belgrad Ormanı İstanbul'da bahar aylarında gezilecek yerlerin başında geliyor.

Bahar aylarında gezilecek yerleri sizler için derledik. Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul'da mutlaka gezilmesi gereken yerleri listenize ekleyip ve güzel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz...

İÇİNDEKİLER

İstanbul keşfedildiğinden bu yana birçok medeniyete başkentlik yapmıştır. Gerek jeopolitik konumu gerek doğal güzellikleriyle öne plana çıkan İstanbul gez gez bitmeyecek birçok güzelliği bulunmaktadır.

Birkaç gün ya da birkaç hafta gezme ile bitmeyecek kadar çok yer ve tarih hazine barındırmaktadır. İstanbul’da gezerken çoğu medeniyetin tarihine tanıklık etmeniz olası bir durumdur.

İstanbul’un her ayı ayrı bir güzellik barındırır. Fakat bahar aylar dendiğinde en güzel ve en gezilesi zamanlarıdır. Bahar aylarında İstanbul’un tadın çıkarmak bir aşka güzeldir. Nisan, mayıs ve eylül, ekim ayları ağaçların yeşermesine ve yapraklarını dökmesine manzara eşliğinde tanıklık etmek paha biçilemez bir duygu yaratmaktadır.

Baharda İstanbul'da gezilmesi gereken yerler

Adalar

İstanbul dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan adalar özellikle bahar aylarında birçok yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaktadır. Yeşeren ağaç dallarının eşliğinde, İstanbul’un gürültüsünde uzak bir gün geçirmek isteyen İstanbullular en çok Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’yı tercih etmektedir. Adalara gidip birkaç yer görmeden olmaz.

Eğer Büyükada’ya gittiyseniz Mimoza Seyranı ve Aya Yorgi’ye uğradan geçmeyin. Özellikle ilkbahar ayları bu yerlerin tadına varmak için en güzel zamanlardır.

Heybeliada’yı tercih edecekler için de Heybeliada Terk-i Seyran Kilisesi olarak geçen gözlerden uzak bu kiliseyi görmeniz tavsiye edilir. Ada içinde bulunduğu konum itibari ile sessizliği ile göze çarpan bu kilise eskiden din adamlarının inzivası için kullanılırdı.

Bahar aylarında bu tarafa yapılan yürüyüşler ve ziyaretler hem ada havasını solumak hem sakinliğin tadını çıkarmak için enfes bir zamanlardır. Ayrıca manzarasına da bayılacaksınız.

Burgazada’yı tercih edecekler için de güzel bir ada turu yapmalar önerilir. Gitmişken Sait Faik Abasıyanık’ın evini ziyaret etmeden dönmeyin.

Belgrad Ormanı

Bahar aylarında orman kokusu almak bir başka güzeldir. İstanbul’un gürültüsünden uzakta doğanın içinde bir gün geçirme isteyenler için tercih edilecek bir yerdir.

Orman içinde bulunan göl manzaraları eşliğinde spor yapıp aileniz ile birlikte piknik yapabilirsiniz. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan vakit geçirebilirsiniz.

Baharda İstanbul’da gezilecek yerlerin başında gelen Belgrad Ormanı, İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan vakit geçirmenin tadına varabilirsiniz.

Yıldız Parkı

Şehrin içinde kaçamak yapmak isteyenler için tercih edilebilecek bir yerdir. Beşiktaş’tan Ortaköy’e giderken karşımıza çıkan Yıldız Parkı ilkbaharın kuş cıvıltıları eşliğinde tadını çıkarmak isteyenler için güzel bir fırsattır.

Balat

Ilık ilkbahar günlerinin tadını şehirde çıkarmak isteyenler için Balat akla gelen ilk yerler arasındadır. Balat’ın renkli sokaklarında dolaşırken karşınıza çıkacak birçok tarihi yapı ile karşılaşmanız mümkündür. Özellikle büyük bir yapıya sahip ve Balat’ın en gözde tarihi binası olması nedeniyle Fener Rum Erkek Kilisesi’ni mutlaka görmeniz tavsiye edilir. Merdivenli Mektep Yokuşu’nun orada bulunan İncir Ağacı Kafede bir yorgunluk kahvesi içerek Balat gezinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Riva

İstanbul kalabalığın uzaklaşmanın en kısa yolu Riva’ya yolculuktan geçer. Karadeniz kıyılarının İstanbul’a uzanışının en güzel zamanı bahar aylarıdır. Sabah kahvaltısı için ideal bir yer olan Riva baharda İstanbul’da gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Ihlamur Kasrı

Bahar aylarında küçük bir kültür turu yapmak isteyenler için yeşilliğin ve mimarinin keyfinin en güzel çıkarılacağı yer Ihlamur Kasrı’dır. Milli saraylar statüsünde olan bu saray hafta içi her gün saat 10 ila 4 arasında açıktır. Beşiktaş Nişantaşı arasında kalan bu tarihi yer için Girişler ücretlidir. Ulaşım kolaydır.

Anadolu Kavağı

Beykoz’dan sonra yaklaşık 8 km ötede ormanların arasında kalan boğazın en güzel yeridir. Balıkçı kasabası olarak da geçmektedir. Genelde balık restoranları vardır. Manzara eşliğinde güzel bir bahar günü geçirmek isteyenler için tavsiye edilir.

Eminönü’nden kalkan boğaz turu vapurları ile buraya ulaşma mümkündür. Deniz ürünleri ve midye tavasıyla ünlüdür.

Baharda İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunur.