Amazon Echo Show, görme engelliler için Göster ve Anlat özelliğiyle nesneleri tanımlıyor

Amazon Echo
Amazon Echo

● Amazon, Echo Show için yayınladığı yeni güncellemeyle nesneleri tanımlama özelliği sunmaya başladı.

● Böylece artık asistanın karşısına getirilen ve kameradan analiz edilen nesnelerin ne olduğu bilgisi veriliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Sesli asistanlar ve akıllı evaletleri insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yani aslında akıllı gösterge ya da minik akıllı monitörler yalnızca mutfakta yemek pişirirken size rehberlik etmez.Bunun dışında birçok farklı görevi de yerine getirir. Ayrıca görme engelli kişilerin ev içinde rahatça dolaşabilmeleri ve hayatlarını düzene sokabilmeleri için çeşitli ipuçları da verir. Amazon Echo Show'daki yeni güncelleme de benzer özellikler sunuyor.

Bu sayede artık ürün ekranın önüne yerleştirilen nesneleri Göster ve Anlat özelliğiyle tanımlayabiliyor. Görme engelli biri için bu sistemin ne kadar değerli olduğunu düşünün.

Yeni Göster ve Anlat özelliği temelde Echo Show'da kamera önüne getirdiğiniz herhangi bir nesne için 'Alexa bu nedir?' ya da 'Alexa, neyi tutuyorum?' gibi sorular sorabilirsiniz. Bu aslında görme engellilerin nesneleri kolayca tanımlaması için çok büyük önem taşıyor.

Amazon'un bu özelliği şimdilik sınırlı nesne için geçerli. Ancak zaman içinde çok daha fazla nesnenin kapsam alanına gireceği tahmin ediliyor. Her ne kadar bu konuda net bir açıklama olmasa da gelecek güncellemelerle kapsam alanının genişlemesi söz konusu. Alexa aynı zamanda nesne kameranın önüne düzgün şekilde yerleştirilmezse kullanıcıyı sesli be görüntülü olarak uyarıyor.

Dünyada görme bozukluğu olan 1.3 milyar insan var. Bu rakam aslında yeni teknolojilerle birlikte hayatı kolaylaşacak insanların sayısını ifade ediyor. Özelliği denemek ve geliştirmek için görme engelliler merkeziyle çeşitli işbirlikleri yürütülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >