Android Q'da karanlık mod özelliği ön yüklü uygulamalara geliyor

Android Karanlık Mod
Android Karanlık Mod

Karanlık mod ya da diğer adıyla gece modu özelliğinin kapsam alanı daha da genişliyor. Artık Android Q ile birlikte sistemde ön yüklü olarak gelen uygulamalar da karanlık mod özelliğine kavuşuyor.

Gece modu özelliği artık hem masaüstü hem de mobil uygulamalarda fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Twitter, Facebook Messenger, Gmail ve YouTube bunlardan yalnızca birkaçı. Ama bu özellik uygulamalar haricinde mobil işletim sistemlerine de dahil ediliyor. Son haberler, karanlık mod ya da diğer adıyla gece modu olarak bahsedilen özelliğin Android Q ile ön yüklü uygulamalara da entegre edileceğini gösteriyor.

Android Q ile birlikte ön yüklü uygulamalar karanlık mod özelliği kazanıyor.
Android Q ile birlikte ön yüklü uygulamalar karanlık mod özelliği kazanıyor.

Google çalışanlarından Lukas Zbylut'un aktardığı bilgilere göre Android Q ekibi mobil işletim sisteminin yeni sürümüyle karanlık modu sistemin geneline yayacak. Açıklama metninde bu özelliğin Mayıs 2019'da hayata geçeceği belirtiliyor.

Lukas ayrıca Ayarlar / Ekran / Karanlık Mod altında bir ayarın bulunacağı ve buradan değişimin yapılabileceğini ifade ediyor.

Karanlık mod ne işe yarar?

Karanlık mod aslında az önce de bahsettiğimiz gibi temelde ekrandaki beyaz zeminin koyulaşmasını sağlıyor. Bu iki avantajı var. Birincisi kullanıcıdaki göz yorgunluğunu azaltıyor olması, ikincisi ise batarya tasarrufu. Dolayısıyla uygulama geliştiriciler bu sistemi fazlasıyla kullanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >