Apple baş tasarımcısı dert yandı: "Akıllı telefonlar elimizden düşmüyor"

Jony Ive, akıllı telefonlar atfedilen önemi eleştirdi.
Jony Ive, akıllı telefonlar atfedilen önemi eleştirdi.

Jony Ive, Apple'ın baş taarımcısı olarak yıllardır hemen hemen tüm Apple cihazlarına bizlere ulaştığı şekli veren insan olarak karşımızda. Jony Ive, son röportajında akıllı telefonlarımızı gereğinden fazla kullandığımızdan yakındı.

The New Yorker tarafından her yıl düzenlenen teknoloji festivali TechFest geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlendi. Çok sayıda ünlü teknoloji şirketi temsilcisi ve sektörün önemli isimlerini ağırlayan festivalin konuşmacılarından biri de Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive idi. Akıllı telefonların şimdiki durumu ve geleceği hakkında yorumların yapıldığı konuşmasında Ive, oldukça enteresan konulara değindi.

Akıllı telefonların kullanımı üzerine değerlendirmeler yaptığı sırada Ive, yanlış kullanımın temelini "fazla kullanım"ın oluşturduğundan bahsetti. Akıllı telefonların araçtan çok amaca dönüşmüş durumda olduğunun altını çizmekten kaçınmayan ünlü tasarımcı, bir bağımlılığın söz konusu olduğunu dile getirdi. Bu konuda kendi şirketi Apple'ı da iPhone üzerinden eleştirmiş olan Ive'a Apple'ın vereceği tepki henüz bilinmezken net olarak bilinen bir gerçeğin dile getirilmesi noktasında oldukça olumlu bir konuşmanın gerçekleştiğinden bahsedebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >