Apple CEO'su en iyi tedarikçileri seçmek için incelemelerde bulunuyor

Tim Cook
Tim Cook

Tim Cook, Apple'ın yenilikçiliğini, tedarik zincirinin çeşitliliğini ve çok daha fazlasını yeni röportajında aktarıyor.

Cook, Seiko Advance'i işaret ederek; 'üretim yapmamızın yolu, tüm ülkelere bakmamız ve her ülkede hangi becerilerin mevcut olduğunu görmemiz ve en iyisini seçmemiz' açıklamasını da yaptı. Diğer detaylar haberimizde:

Apple CEO'su Tim Cook, son birkaç gününü Japonya'daki Apple Store'ları, tedarikçileri ve uygulama geliştiricilerini ziyaret ederek geçirdi. Cook, Tokyo'dayken haliyle basın mensupları da bu fırsatı değerlendirmek istedi. Nikkei Asian Review, Apple'ın tedarik zincirini, sağlık girişimlerini ve daha fazlasını şirket CEO'suyla konuştu.

Cook, Apple'ın ABD ya da diğer bölgelerdeki iş istihdamlarıyla alakalı konuştu. Tam açıklama metni ise şu şekilde:

    iPhone'lardaki cam Kentucky'daki Corning tarafından yapıldı. iPhone'lardaki yarı iletkenlerin bazıları Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmiştir. ABD'de üretim süreci muazzam.

Şirket CEO'su, uygulama geliştiricilerle de kontaklar kurup iPhone ya da diğer Apple cihazlarını nasıl kullandıklarını izliyor.
Şirket CEO'su, uygulama geliştiricilerle de kontaklar kurup iPhone ya da diğer Apple cihazlarını nasıl kullandıklarını izliyor.

Apple CEO'su, özellikle yeşil başta olmak üzere farklı renklerdeki iPhone'ları için tasarımcı Seiko Advance ile ortaklıkhikâyesini anlattı. Bu aslında şirketin uzmanlığa dayalı tedarikçi seçme stratejisini anlatıyor.

    Cook, Seiko Advance'i işaret ederek; üretim yapmamızın yolu, tüm ülkelere bakmamız ve her ülkede hangi becerilerin mevcut olduğunu görmemiz ve en iyisini seçmemiz. Yeşil bir iPhone'un çıkmasının sebebi de bu. Yıllarca onlarla çalıştık ve birlikte büyüdük. Her iki taraf da birlikte çalışmaktan keyif alıyor; birbirimizi daha fazla yenilik yapmaya zorluyoruz.

Apple CEO'su en iyi tedarikçileri seçmek için 'tüm ülkeleri' inceliyor. Ortaya çıkan sonuçlar da zaman zaman haber niteliği taşıyor.
Apple CEO'su en iyi tedarikçileri seçmek için 'tüm ülkeleri' inceliyor. Ortaya çıkan sonuçlar da zaman zaman haber niteliği taşıyor.

Ayrıca görüşme sırasında Cook'a Apple'ın kültürü ve akıllı telefon endüstrisinin olgunluğa ulaşıp ulaşmadığını soruldu. Apple'ın amacının her şeyi daha iyi yapmak; değişim uğruna değişiklik yapmak için değil, her zaman daha iyisini yapmaya odaklandığını söyledi.

Bana Apple'ın insana en büyük katkısının ne olacağını sorarsanız, sağlık alanında olacağını söylerim.

Cook, Apple'ın topluma en büyük katkısının sağlıkla ilgili olacağını düşündüğünü de ekledi. Görüşme, Tim Cook'un teknoloji endüstrisi hakkındaki yorumlarıyla devam etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >