Apple, iPhone kamerasını güçlendirmek için Spectral Edge'i satın aldı

Tim Cook
Tim Cook

Apple, Birleşik Krallık merkezli yapay zekâ şirketi Spectral Edge'i sessiz-sedasız bünyesine kattı.

Spoectral Edge, özellikle sisli günlerde çekilen fotoğrafları netleştirme konusunda uzman bir yapay zekâ teknolojisine sahip.

Spectral Edge için Apple'ın ödediği tam rakam bilinmiyor. Ancak geçen sene fonda 5 milyondan fazla para topladığı bilgisi var. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, iPhone kamerasının 'suyunu çıkarmak' için yeni bir hamle daha yaptı. Birleşik Krallık merkezli SpectralEdge'i sessizce satın alan şirket, iPhonekamerasını yapay zekâ sayesinde daha iyi hale getirmeye odaklanıyor.

Bloomberg'in dün aktardığı bilgiler, bugün gün içinde birçok farklı basın-yayınorganı tarafından da paylaşıldı.

  • Spectral Edge, bundan 3 yıl önce akıllı telefon fotoğraflarını netleştirmek için yeni bir teknik duyurdu. Phusionolarak isimlendirilen bu sistem, aslında temelde kızılötesi bir hesaplama teknolojisiyle fotoğrafları olduğundan daha net hale getiriyor.

Apple satın alma konusunda henüz yorum yapmadı ve ödenen rakam bilinmiyor. Ancak şirket geçen sene 5 milyon dolar topladı.

Böylece artık Spectral Edge de Apple bünyesine katılmış oldu.
Böylece artık Spectral Edge de Apple bünyesine katılmış oldu.

Üstelik bu şirket Apple'ın bu seneki ilk yapay zekâ kazanımı da değil. Mart'ta yapay zekâyla çalışan ev güvenlik kamerası geliştirici Lighthouse'u satın alan şirket Temmuz'da Drive.ai'yi 200 milyon dolara bünyesine katmıştı.

Hatta Tim Cook'un satın alma sonrasında şöyle bir açıklaması da var:

    Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir. Burada ciddi bir değişim fırsatı yatıyor. Sürücüsüz otomobiller, elektrikli taşıtlar ve sürüş paylaşım gibi üç değişim vektörü, aynı anda hayatımızı değiştiriyor. Gerçekten ürün bakış açısıyla ne yapacağımızı söylememiz mümkün değil.

Apple'ın irili-ufaklı şirketleri sessizce kendi etrafında toplama ve bünyesine dahil etme gibi bir durumu var. Hatta bununla alakalı geçen sene Mayıs'ta CEO Tim Cook bir röportajında şirketin altı ay içinde 20 şirket satın aldığını söyledi.