Apple, Kaliforniya'daki sürücüsüz araç sayısını 55'e yükseltti

Sürücüsüz otomobil
Sürücüsüz otomobil

Sürücüsüz otomobil konusunda aylardır önemli çalışmalar yürüten Apple, Kaliforniya'da bu teknolojiyi her geçen gün ileri götürmeyi başarıyor. Son olarak şirketin sürücüsüz araç filosunu 55 adede yükselttiği ortaya çıktı.

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi hayli uzun süredir konuşuluyor. Ancak, konuya ilişkin en somut gelişme geçen ay Volkswagen iş ortaklığının ortaya çıkmasıyla yaşandı. Bununla birlikte Cupertinolu şirketin testlerde Volkswagen T6 Transporter kullanılacağı söylentileri de yayılmıştı.

Apple, söz konusu yeni nesil elektrikli ve sürücüsüz otomobiller olduğunda hem teknoloji hem de otomobil üreticilerinden geride kalmak istemiyor. Haliyle iki alanda da atılan adımlar gelecek için büyük önem taşıyor. Detayların zaman içinde açığa çıkması beklenirken şirketin sürücüsüz otomobil projesindeki araçlarının sayısını artırdığı belirtiliyor.

Apple'ın herhangi bir sürücüsüz otomobili piyasaya sürüp sürmeyeceği belli değil. Ancak söylentiler ve şirkete yakın kaynaklardan ortaya çıkan bilgilere göre bu araçlar için çeşitli bileşenler üreteceği kesin.
Apple'ın herhangi bir sürücüsüz otomobili piyasaya sürüp sürmeyeceği belli değil. Ancak söylentiler ve şirkete yakın kaynaklardan ortaya çıkan bilgilere göre bu araçlar için çeşitli bileşenler üreteceği kesin.

Toplamda 55 araçla testler gerçekleştiriliyor

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi'nin verilerine göre şu anda Apple'ın sürücüsüz otomobil sayısı 55'i bulmuş durumda. Filodaki araçlarla projeye dair veriler toplanmaya devam edilirken toplamda 83 kişinin bu alanda sahada çalıştığı da belirtilenler arasında. Tabii birçok kişiye bu 55 sayısı az gelebilir. Ancak yakın zamana kadar projede yalnızca 3 aracın görev yaptığı gerçeği düşünüldüğünde Apple'ın artık sürücüsüz otomobil konusunu daha ciddi şekilde ele aldığını söylemek yanlış olmaz.

Tabii Apple'ın doğrudan bir otomobil geliştirip geliştirmeyeceği belli değil. Sağlam kaynaklara dayanan birçok haber esasında şirketin sürücüsüz otomobil değil; bu araçlara özel ekipmanlar üreteceği yönünde.

Bu arada Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne göre testlerde en fazla sürücüsüz otomobilleri bulunan şirketler şöyle:

  • General Motors: 104 araç
    Apple: 55 araç
    Waymo: 51 araç
    Tesla: 39 araç
    Drive.AI: 14 araç
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >