Apple Music dinleme alışkanlığını ölçmeye yarayan uygulama: Music Year in Review

Apple Music
Apple Music

Spotify, her yıl sonunda kullanıcıların 'dinleme alışkanlıklarını' temel alan özel istatistikler paylaşıyor. Ama ne yazık ki Apple Music'te benzer bir sistem yok. Ancak yine de ek uygulamalarla bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Detaylar haberimizde:

Apple Music, yıllık dinleme alışkanlıklarına bakmak için herhangi bir özellik sunmuyor. Ancak TechCrunch'ın tespit ettiği bir uygulama bu işi kullanıcılar için otomatik olarak yapıyor NoiseHub tarafından geliştirilen uygulama, Spotify'ın '2018 Sargınız' gibi bir görevi yerine getiriyor ve tam olarak bir yıl boyunca Apple Music'te dinlenenlere genel bir bakış imkanı sunuyor.

Apple Music'teki veriler en alt kısımdaki sosyal medya simgeleri üzerinden Twitter ya da Instagram'da paylaşılabiliyor.
Apple Music'teki veriler en alt kısımdaki sosyal medya simgeleri üzerinden Twitter ya da Instagram'da paylaşılabiliyor.

Apple Music'te en fazla hangi şarkıları dinliyorum?

İncelemelerdeki Müzik Yılı elbette Spotify'ınki kadar iyi değil. Ancak yine de bu verileri görmek eğlenceli. Kullanmak için yalnızca e-posta adresinizle uygulamaya giriş yapıp Apple Music ile bağlantı kurmanız yeterli. Daha sonrasında dinleme verileri toplanıyor ve üç ayrı grafik halinde karşınıza çıkıyor. Bu uygulama sayesinde en sevdiğiniz sanatçıyı, AppleMusic'te geçirdiğiniz zamanı ve ilk beş şarkı ya da sanatçıyı ayrı ayrı görebilmek mümkün hale geliyor.

Her grafik doğal olarak paylaşım düğmeleriyle birlikte geliyor. Yani alt kısımda bu verileri Twitter ya da Instagram gibi sosyal ağlarda paylaşmak söz konusu oluyor. Aşağıdaki bağlantı üzerinden uygulamaya ücretsiz olarak erişip indirebilirsiniz.

- Music Year in Review

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >