Apple Watch'da Egzersizler uygulaması için güç tasarruf modu nasıl etkinleştirilir?

Apple Watch Egzerzizler
Apple Watch Egzerzizler

Apple Watch'larda basit bir ipucu sayesinde Ezgersizler uygulamasında güç tasarruf modu aktif hale getirilebiliyor. Akıllı saat için normale oranla çok daha uzun süreli bir kullanım sunan bu modun detayları haberimizde.

Apple Watch'ta arka planda sürekli olarak çalışan uygulamalar ciddi anlamda enerji tüketiyor. Özellikle Egzersizler benzeri uygulamalar saatin şarjının hızlıca tükenmesine sebep oluyor. Ancak arka plandaki uygulamaları kontrol altına alıp şarjdan tasarruf sağlanabiliyor.

Kalp atış hızı sensörü ve GPS sisteminin sürekli olarak açık kaldığı Ezgersizler uygulamasında güç tasarruf modunu aktif etmek için aşağıdaki adımları izlemekte yarar var.

Apple Watch Ezgersizler uygulamasında güç tasarruf modu yalnızca iki adımda aktif edilebiliyor.
Apple Watch Ezgersizler uygulamasında güç tasarruf modu yalnızca iki adımda aktif edilebiliyor.

Apple Watch'taki Egzersizler uygulamasında güç tasarrufunu etkinleştirmek için öncelikle iPhone'dan Watch uygulamasına giriş yapmak gerekiyor.

Akabinde My Watch menüsündeyken alt kısımlardan yüklü olarak uygulamalara erişip Egzersizler bölümüne tıklayıp ardından 'Güç Tasarruf Modu' seçeneğini pasif hale getirmek yeterli. Ardından işlem tamamlanıyor.

Apple Watch, güç tasarruf modu aktif edildiğinde otomatik olarak hücresel bağlantıyı ve kalp atış hızı sensörünü pasif hale getiriyor. Üstelik bu mod etkinleştirildiğinde yakılan kalorilerin daha az doğru olduğu bilgisi de veriliyor. Şarj tasarrufu açısından bu modun kullanılması az önde de bahsedildiği üzere büyük önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >