Araştırma: İnsanlar hangi aralıklarla telefonlarını değiştiriyor?

Akıllı telefon
Akıllı telefon

● Ting Mobile, toplamda 3640'ı aşkın kullanıcı arasında araştırma yaparak telefon satın alma eğilimleri üzerinden bir rapor çıkardı.

● Araştırmalar, eski telefonun ne kadar süre kullanıldığından tutun, satın almayı etkileyen faktörlere kadar birçok ayrıntı barındırıyor.

● Kullanıcıların %32'lik kısmı telefonunun eskisi gibi çalışmadığını düşünerek değişim yoluna gidiyor. Tüm detaylar haberimizde!

Akıllı telefonunuzu her sene yeni çıkan modele yükseltiyor musunuz? Eğer öyleyse azınlıktasınız. Çünkü çoğu kişi yeni bir telefon satın almadan önce mevcut cihazlarını 3 ila 5 yıl arasında kullanmaya devam ediyor.

Ting Mobile, kullanıcıların satın alma eğilimlerini görmek için yeni bir araştırma yaptı. Toplamda 3640'ı aşkınkullanıcı arasındaki araştırma aslında birçok farklı detayı ortaya koyuyor. Analiz için sorulan sorular ise şu şekilde:

    - Yeni satın alımlar arasındaki süre.
    - Değişim sebepleri.
    - En son modele ne kadar para harcandığı.

Bu sorular hem kadın hem de erkeklere yöneltiliyor. Elbette farklı yaş grupları da işin içine girince aslında ortaya tam olarak bir analiz çıkıyor. Üstelik 3640'ten fazla kişi de bu tip bir araştırmaiçin hiç fena değil.

Kullanıcıların %47'si telefonlarını 3 ila 5 yıl arasında değiştiriyor

Kullanıcıların bir kısmının diğerlerine oranla telefonlarını daha uzun aralıklarla değiştirdiğini biliyoruz. Çoğu teknoloji şirketi her sene birden fazla yeni telefon çıkarıyor. Ancak katılımcıların çoğunluğu (%47) son telefonlarını 3 ila 5 yıl arasında değiştiriyor. Hatta geriye kalan %30'luk kısım da telefonunu değiştirmek için 2 sene bekliyor. Telefonunu her sene yeni modelle değiştiren kitle ise %10'un biraz üzerinde.

Telefon değiştirmenin başlıca sebeplerinden biri 'eskisi kadar iyi çalışmaması'. Bu kitle %32 oranında. Ayrıca %23 ise telefonun kırıldığını, hasar gördüğünü ya da kaybolduğunu söylüyor. Ayrıca %18 ise telefonunun artık eskidiğini düşünüyor.

1000 dolarlık telefonun tepe seviyesi için standart halini aldığı bir pazarda yeni cihaz alırken en önemli faktör fiyat. İlginçtir ki ankete katılanların %42'si yeni bir telefona 150 dolar ile 399 dolar arasında harcama yaptığını söylüyor. Sadece %3'ü 1000 doların üzerinde harcadığını belirtiyor.

Selefine kıyasla artan iyileştirmeler ve az sayıda yeni özellik sunan birçok cihazda daha az insanın yükseltme yapması şaşırtıcı değil. Samsung Galaxy S10 bile ikinci çeyrekte satış ivmesinde düşüş yaşadı ve şirketin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >