Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklama: "İnsansız jet çalışmaları başlıyor"

Selçuk Bayraktar
Selçuk Bayraktar

Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in İstanbul'daki tanıtım toplantısında konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, kısa süre içinde insansız jet çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in tanıtım toplantısında Yeni Şafak'a konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip yeni bir jet için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Teknofest, havacılık sektöründe milli teknolojilerin bahsedileceği önemli bir organizasyon.
Teknofest, havacılık sektöründe milli teknolojilerin bahsedileceği önemli bir organizasyon.

Yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

  • 'Burada ben teknik müdürü olduğum Baykar adına konuşacak olursam, şu anda kendi sınıfında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz taktik insansız hava araçlarını yaptık. Bundan sonra da İnşallah kendi sınıfında dünyanın en moderni diyebileceğimiz, dört buçuk ton ağırlığında ve bir buçuk ton yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracı ki dünyada sadece 3 ülke böyle bir şey yapabiliyor. Onu geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Sonrasında da İnşallah insansız jet çalışmamıza kısa bir süre sonra başlamayı düşünüyoruz'

Teknofest nedir?

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak geçen Teknofest, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve ülkemizin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >