Devlerin 'oyun' ortaklığı: 'Apple, Microsoft ürünü satmaya başladı'

Apple ve Microsoft.

● İki dev teknoloji şirketi Apple ve Microsoft, daha önce çok sık duymadığımız bir ortaklığa imza attı.

● Apple, Microsoft'un oyun konsolu Xbox'ın kablosuz kumandasını resmen satışa çıkardı.

● Kendine ait ürünlerdeki oyun deneyimini daha iyi hale getirmek isteyen Apple, kontrol desteğini artırmak amacıyla Xbox Wireless kumandayı satış listesine eklemiş durumda.

Dev teknoloji şirketleri arasındaki rekabet, birçok farklı firma için farklı seviyelerde seyrederken büyük bir teknoloji şirketinin, başka bir teknoloji şirketinin ürününü satması neredeyse imkansız olarak değerlendirilebilir. Samsung'un web sitesinde iPhone 11, Huawei'nin web sitesinde Galaxy Fold satıldığını hayal edin... Garip olduğunun farkındayız ancak birebir aynı alanda hizmet vermeseler de iki dev şirket, oldukça ilgi çekici bir anlaşmaya imza atmış durumda.

Apple, Arcade ile oyun dünyasına iddialı bir giriş yapmış durumda.
Apple, Arcade ile oyun dünyasına iddialı bir giriş yapmış durumda.

Apple'ın GoogleStadia gibi bulut merkezli servislerin aksine WWDC 2019 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği Apple Arcade ile kullanıcılara abonelik hizmeti sağladı. Böylece kullanıcılar App Store’daki ücretli oyunlara erişebilir hale geldi.

iPhone kullanıcılarının iOS 13, iPad kullanıcılarının iPadOS, Mac sahiplerinin macOS Catalina ve son olarak Apple TV sahiplerinin ise tvOS 13 ile erişim sağlayabildiği bu servisin aylık ücreti 34.99 TL olarak belirlenmiş durumda.

iOS 13.

Apple Arcade, kablosuz kontrol cihazlarıyla kontrol edilebilecek

Oyun deneyimini daha üst bir seviyeye taşımak ve bu doğrultuda servise duyulan ilgiyi artırmak gibi bir amaca sahip olan Apple, kontrolcü desteğini resmen duyurdu. Xbox Wireless veya PS4 DualShock kablosuz kontrolcü ile Apple Arcade’i kullanarak oyun oynamanız mümkün. Dikkat çekici bir adım atan Apple, Xbox Wireless kontrolcü satışına başladı. 59.95 dolar fiyat etiketi ile Apple Store’a eklenen ürün şu anda Türkiye’deki kullanıcılara sunulmuyor. Tabi, bunu farklı sitelerden rahatlıkla almak mümkün.
Apple, Xbox kontrol cihazını satmaya resmen başladı.
Apple, Xbox kontrol cihazını satmaya resmen başladı.
Türkiye'deki fiyatı yaklaşık olarak 350 TL seviyesinde olan kontrol cihazı, farklı cihazlara bağlanmak konusunda sorun yaşamadığı gibi hız konusunda da oldukça iddialı. Apple ve Microsoft'un yaptığı oyun ortaklığının nasıl bir sonuç vereceğini zaman gösterecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >