Ekran altı parmak izi okuyuculu telefonlar 2018'de satışa çıkacak

Synaptics
Synaptics

Synaptics, geliştirdiği yeni biyometrik sensörle parmak izi okuyucusu ekran altına yerleştirilmiş akıllı telefonların önünü açtı. Türünün ilk örneği cihazlar gelecek yıl satışa çıkacak.

Akıllı telefonlar için biyometrik sensör geliştiren en büyük firmalardan Synaptics, bugün yeni nesil ekran altı parmak izi okuyucusunun üretimine başladığını açıkladı. Mobil cihaz tasarımlarında köklü değişikliklerin önünü açacak olan bu sensör, firmanın işbirliği içerisinde olduğu Samsung, Xiaomi, Oppo ve vivo gibi dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden destek alarak hızla yaygınlaşacak.

İnce yapısı hasebiyle sadece OLED ekranlara entegre edilebilen Clear ID FS9500 adlı parmak izi okuyucu, koruyucu cam ya da filmle kaplı olsa da ekranın altından parmak izini en az standart sensörler kadar doğru algılayabiliyor. Islak, kirli ya da soğuktan etkilenmiş parmaktan okuma yapabildiği belirtilen sensör, geçtiğimiz haziran ayından prototip bir cihaz üzerinde sergilenmişti.

Galaxy S9 ya da Note 9'da kullanılabilir

Yayımladığı basın açıklamasında Samsung'un sonsuz ekran sloganına gönderme yapan Synaptics, akıllı telefon pazarının en büyük beş üreticisiyle çalıştıklarını belirtiyor. Bu işaretler, yeni Galaxy S9'un ekran altı parmak izi okuyucuyla donatılacağı iddialarını yeniden gündeme getirmiş durumda. Ancak Samsung konusunda tutarlı sızıntılara imza atan kaynaklar, S9'da arka kameranın altına yerleştirilmiş bir sensör kullanılacağını, ekran altı parmak izi okuyucunun ise ancak Note 9'a yetişeceğini ifade ediyor.

Synaptics ayrıca, gelecek ay Las Vegas'ta düzenlenecek CES 2018 fuarında ilk ekran altı biyometrik sensörlü telefonun tanıtılacağını müjdeledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >