Elon Musk Mars aracı Starship'in görüntülerini paylaştı

Elon Musk ve Starship.

● Dünyanın en zengin girişimcilerinden biri konumunda yer alan ElonMusk, SpaceX üzerindeki yatırımlarını artırdı.

● Musk, SpaceX ile insanları Ay'a ve Mars'a taşıyacak yeni uzaygemisi Starship'e yönelik çalışmalarına da hız verdi.

● Starship’in son halini Teksas'ın Boca-Chica bölgesindeki Cape Canaveral uzay üssünde gerçekleştirilen etkinlikte tanıtan Musk, uzay gemisinin ilk yörüngesel uçuşunu önümüzdeki altı ay içerisinde gerçekleştireceğini de ifade etti.

Elon Musk'ın büyük umutlar ve gerçek bir hayal takipçiliğiyle kurduğu şirketi SpaceX, uzaya fırlattığı roketle ve bu roketin Atlantik Okyanusu'ndaki bir robot gemiye inmesiyle 'uzay-uçuş' teknolojisinde yepyeni bir çağ başlatmayı başarmıştı. Bundan yıllar önce, Amerikan işletme dergisi Inc. ile yapılan bir röportajda, SpaceX projesinin neden önemli olduğunu açıklarken 'Dünyada; tek hücreli yaşam, çok hücreli yaşam, bitkilerin gelişimi ve sonrasında da hayvanların gelişimi gibi dönemler yaşandı. Bu zaman zarfında; başka bir gezegendeki yaşamın tükenişini incelemeyi, okyanustaki yaşamın karaya geçişini incelemekten biraz daha önemli bulurum.' ifadelerini kullanan Musk, bu kadar yüksek seviyede önem atfettiği SpaceX ile ilgili çalışmalarını da her geçen gün daha ciddi seviyede hızlandırmaya devam ediyor.

SpaceX, uzay konusunda en hızlı gelişen şirketlerden biri olarak değerlendiriliyor.
SpaceX, uzay konusunda en hızlı gelişen şirketlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Elon Musk'ın SpaceX ile 5 milyar dolar gibi 'astronomik' bir bedel harcayarak ortaya çıkardığı Starship, uzay içerisindeki macerasına çıkmak için gün sayıyor denebilir. Musk'ın Mars ve Ay planları için oldukça kritik bir öneme sahip olan yeni nesil uzay gemisi, paslanması imkansız çelik alaşım malzemeden inşa edilen dış yüzeyiyle oldukça etkileyici bir görünüme sahip. SpaceX CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Teksas'ın Boca-Chica bölgesindeki Cape Canaveral uzay üssünde gerçekleştirilen etkinlikte, Starship’in geldiği son noktayı paylaştı. Kendisini dinleyen uzay meraklılarına ve gazetecilere etkileyici bir sunum yapan SpaceX CEO’su, Starship için planlanan zaman çizelgesini paylaşmayı da ihmal etmedi.

Elon Musk, Starship'ten fazlasıyla umutlu.
Elon Musk, Starship'ten fazlasıyla umutlu.

'Uzay aracı yeniden kullanılabilir olmalı!'

Dünyanın uzay konusundaki en hevesli milyarderleri arasında gösterilen Elon Musk, ilk yörüngesel uçuşun önümüzdeki altı ay içinde yapılabileceğini, 2021 yılında ise mürettebatlı uzay misyonlarının gerçekleştirileceğini aktardı. Geliştirdikleri Starship uzay aracını uzay medeniyeti olma yolunda kritik bir adım olarak nitelendiren milyarder girişimci, asıl büyük atılımın hava yolculuğu gibi uzay yolculuğu yapmak olduğunu söylüyor.

Starship tasarımı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.
Starship tasarımı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

İnsan bilincinin gezegenin ötesine taşınmasını sağlayacak adımlar atmanın çok önemli olduğunu her fırsatta vurgulayan Elon Musk, 'Uzay yolculuğunun uygulanabilmesi için uzay aracının yeniden kullanılabilir bir yapıda olması gerekiyor' sözleriyle tezini destekliyor.

Starship ne vadediyor?

Yüzlerce insanı Ay’a ve Mars’a götürmek için tasarlanan Starship, SpaceX'in yeniden kullanılabilir uzay araçları ailesinin en yeni ve en görkemli üyesi olarak biliniyor. 5350 ton itiş gücü üretebilen bu koca oğlanın bünyesinde 40 kabin, 1 mutfak ve 1 barınak olacak. Hatırlayacağınız üzere Musk, geçtiğimiz yıl Japon milyarder Yusaku Maezawa'yı Starship'in ilk özel yolcusu olarak seçmişti. 42 yaşındaki girişimci, kendisine eşlik edecek birçok sanatçıyla 1 hafta boyunca eşsiz bir uzay macerasına çıkacak.

Bundan tam 11 yıl önce ilk başarılı uzay misyonunu gerçekleştiren SpaceX, bugüne kadar 78 lansmana imza attı. Dünya’ya geri dönme özelliğine sahip, dünyanın ilk ve tek operasyonel yeniden kullanılabilir roket ve uzay aracı Starship’i geliştirilen ABD’li şirket, Ay ve Mars’a yapacağı uçuşlarla yeni bir dönemin kapısını aralamak istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >