Facebook TV geliyor

Facebook TV
Facebook TV

Uzun süredir adından sıkça söz ettiren ve kullanıcılar tarafından büyük bir merakla beklenen Facebook TV’nin 2017 yılının Ağustos ayında kullanıcılarla buluşacak.

Bloomberg’in verdiği bilgilere göre Facebook TV, iki hafta sonunda kullanıma sunulmuş olacak. İlk gösterim için TV ortaklarına, kendilerine ait şovlarını hazırlamaları ve Facebook TV için göndermeleri söylendi. Bu şovlar ortalama 5 ile 10 dakika aralığında, çok pahalı olmayan içeriklerden oluşacak. Ayrıca bu şovlar, Facebook’un reklam gelirlerinin yüzde 45’ini oluşturmayı hedefliyor.

Tüm bu gelişmelerin de ötesinde Facebook’un Facebook TV konsepti için uzun vadede planladıkları oldukça farklı. Gelecekteki televizyon içeriği, yalnızca Facebook’un 20 ile 30 dakikalık şovlarından ibaret olacak. Şu anki ortak medya şirketlerinden bazıları Group Nine Media, BuzzFeed, ATTN ve The Verge’in sahibi olduğu Vox Media. İlk planlamada bu şovların Haziran ayında başlaması bekleniyordu ancak bir takım aksilikler başlangıcın Ağustos ayına sarkmasına neden oldu. Facebook TV’ye bakıldığında oluşturulmak istenen vizyonun YouTube videolarından daha üstün fakat Netflix ve HBO’dan daha alt seviyede olacağı söylenebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >