Google, aramalarda teyit.org'u ön plana çıkarmaya başladı

teyit.org
teyit.org

Yalan haberlere karşı çalışma yürüten Google, ülkemizden yapılan aramalarda bilgi doğrulama sitesi teyit.org'un sonuçlarını önceliğe aldı.

ABD'deki başkanlık seçimlerinin ardından bir açıklama yapan Google, sahte ve yalan haber paylaşımında bulunan yayıncıların reklam ve pazarlama ağından mahrum bırakılacağını dile getirmişti.

İnternet yayıncılığının hızla arttığı bu dönemde en fazla şikayet edilen konuların başında kaynağı belirsiz veya yanlış bilgilerle oluşturulmuş içerikler geliyor. Öyle ki Google'a yazdığımız bir kelime ile ilgili haber aradığımızda ilk girilen siteye güvenmeyerek birkaç siteyle o bilgiyi teyit ediyoruz. Bunu keyfimizden veya çok ince düşünceli olduğumuzdan değil ''doğru bilgiye ulaştığımızdan emin olmak için'' yapıyoruz. Bunun farkında olan Google, derin analizler yaparak yanlış haberlerin doğrularını veren teyit.org'u ilk sıralarda çıkarmaya başladı. Eğer aradığınız kelime bu sitede bulunan haberlerde varsa veya aradığınız konuyla ilgili bir içerik yapılmışsa en başta sizi teyit.org karşılıyor.

Google'ın böyle bir siteyle ortak çalışma yürütmesi diğer sitelerinde kendini gözden geçirmesini sağlayacaktır. Çünkü Google aramalarında çıkamayan internet sitelerinin farklı yerlerden alacağı tıklamalar buradaki kadar etkili olmayacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >