Google, Ekim'de duyuracağı Pixel 4 ile ilgili iki yeni özelliği doğruladı

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Google, Ekim'de duyuracağı Pixel 4 ile ilgili yeni özellikleri şimdiden bir blog yazısında paylaştı.
Şirket, son 5 yıldır üzerinde çalıştığı Soli radar teknolojisine sahip olacağından bahsediyor.
Soli; şarkıları atlamak, alarmları ertelemek ve telefon görüşmelerini susturmak gibi görevleri çeşitli el hareketleriyle yapmayı sağlıyor.
Google ayrıca bu sistemin Pixel 4'ün iPhone XS'teki Apple FaceID'den çok daha performanslı çalışacağını iddia ediyor.

Pixel ailesiyle Androidekosistemine yeni bir soluk getiren Google, her sene yeni ürünlerle seriyi genişletmeye devam ediyor. Ekim'de duyurulacak olan Pixel 4 de bunlardan biri. Son yayınlanan blog yazısıyla birlikte telefonun birkaç yeni özelliği ortaya çıktı.

En son gelen bilgilere göre şirket 'hareket kontrollerine' odaklanıyor. Aslında böylece Pixel 4 için Google'ın son 5 yıldır üzerinde çalıştığı 'Soli' radar teknolojisi hayata geçiyor.

Bu hareket radar teknolojisinin Pixel 4'e katacaklarından biri Motion Sense adı verilen jest denetimi. Bu özellik en basit haliyle, jest ve mimikler yardımıyla telefonda çeşitli görevlerin gerçekleşmesini sağlıyor.

Hatta şirket, blog yazısında 'Elinizi sallayarak şarkıları atlamanıza; alarmı ertelemenize ve telefon görüşmelerini susturmanıza izin verecek' şeklinde bir bilgi de paylaşıyor.

Google'ın Soli radar teknolojisi birçok farklı sensör barındırıyor.
Google'ın Soli radar teknolojisi birçok farklı sensör barındırıyor.

Soli ayrıca Apple'ın Face ID'si kadar güvenli ve epey karmaşık bir yüz tanıma özelliği de sunuyor. Hatta Pixel 4'ün yüz tanıma özelliğinin çok daha verimli ve kusursuz olacağı da söyleniyor.

Apple'ın FaceID'sinden farklı olarak Pixel 4'teki yüz tanıma özelliği, telefonu doğrudan yüzünüzün önüne getirmenizi ve yukarı kaydırmanızı gerektirmez.

Bunun yerine Soliteknolojisi sayesinde kilit açma sensörleri proaktif olarak telefon kilidini açmak isteyebileceğinizi algılıyor. Evet; Google bu şekilde bir tanımlama yapıyor. Yani yüz kilidini açma sensörleri telefonu elinize aldığınız anda tek bir hareketle açılıyor.

Google, Apple'ın Face ID ile ilgili bazı kısıtlamalarına da değiniyor. Bunlardan biri 'yüz kilidini açma neredeyse her yöne doğru çalışıyor; baş aşağı olsa bile' diye ekliyor.

Google'ın, önceki Pixelakıllıtelefonlarda olduğu gibi bu sene de Pixel 4'ü Ekim'de tanıtması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >