Google'dan dev Avrupa yatırımı: '3 milyar Euro!'

Google.

● Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, ABD merkezli oluşumlar arasında Avrupa'ya en fazla yatırım yapan şirketlerden biri konumunda yer alıyor.

● Şirket tarafından yapılan son açıklama Google'ın, önümüzdeki dönemde Avrupa’da yer alan veri merkezleri için 3 milyar doları gözden çıkardığını ortaya çıkardı.

● Bu yatırım sonrası Amerikalı şirketin Avrupa'da 2007 sonrası yaptığı toplam yatırımın değeri 15 milyar Euro seviyesine ulaşmış oldu.

Dünyanın en büyük teknoloji platformları arasında değerlendirilen Google, birçok farklı konuda ve farklı gelir kalemine yönelik yatırımlarıyla dikkati çekmeyi başarıyor. Google'ın yatırımları, şirketin merkezinin bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri ile de sınırlı değil. Şirket Avrupa'nın başını çektiği birçok farklı kıtada güçlü yatırımlar yapıyor, üretim faaliyetlerinde bulunuyor.

Sundar Pichai, ABD dışındaki birçok farklı ülke için özel yatırım planları hazırlıyor.
Sundar Pichai, ABD dışındaki birçok farklı ülke için özel yatırım planları hazırlıyor.

Google tarafından yapılan açıklamalar, şirketin Avrupa'ya yapacağı yatırımların artacağını ortaya koyuyor. Son olarak, Google’ın başındaki isim olan Sundar Pichai, firmanın gelecek planlarından bahsetti. Pichai, gelecek dönemde firmanın Avrupa’nın internet altyapısına 2007 sonrasında yaptıkları yatırımı 15 milyar Euro'ya çıkaracaklarını açıkladı. Bu da 3 milyar Euro'luk bir yatırım anlamına geliyor. Pichai, bu açıklamayı Finlandiya Başbakanı Antii Rinne ile Cuma günü Helsinki’de yaptıkları görüşmede açıklarken, yatırımın AB ülkelerine yıllık 13 bin kişilik istihdam meydana getirmesi bekleniyor.

Google, dünyanın en büyük teknoloji platformlarından biri olarak değerlendiriliyor.
Google, dünyanın en büyük teknoloji platformlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Google, ABD ve Güney Amerika'da da projeler gerçekleştiriyor

Sundar Pichai ayrıca firmasının yenilenebilir enerjiye ciddi bir yatırım yaptığını söyledi. Pichai bu açıklamayı, dünya çapında gerçekleşen küresel boykot öncesinde açıkladı. Amazon ve Microsoft gibi büyük ABD şirketleri de Google gibi bu boykota destek veriyor.

Google’ın projesi, AB’de 1 milyar doların üstünde yenilenebilir enerji yatırımını destekliyor. Bu projeler arasında Belçika kıyılarına pervane kurmak, Danimarka’ya güneş enerjisi çalışması yapmak ve İsveç ile Finlandiya’da rüzgar enerjisi projeleri yapmak da bulunuyor. Google, ABD ve Güney Amerika’da da projeler gerçekleştiriyor. Pichai, projeleri hayata geçtiğinde firmanın temiz enerji üretiminin Washington gibi şehirlerin elektrik tüketiminden fazla olacağını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >