Google'ın sürücüsüz otomobili talihsiz bir kazaya karıştı

Google Waymo
Google Waymo

Google'ın Arizona'da trafikte test ettiği sürücüsüz otomobil Chrysler Pacifica seyir halindeyken karşı şeritten çıkan bir araç sebebiyle kazaya karışıyor. Konuya ilişkin detaylar ve kaza videosu haberimizde...

Google bünyesinde yaklaşık 1.5 yıldır sürücüsüz otomobil çalışmalarına devam eden Waymo, yeni bir kazaya karıştı. Toyota, Lexus ve Chrysler gibi şirketlerin özelleştirilmiş modelleriyle testler gerçekleştiren şirket, milyonlarca kilometrelik yol yaparak her koşulu göz önünde bulunduruyor. Ancak, hesaba katıl(a)mayan durumlardan dolayı ne yazık ki çeşitli kazalar meydana gelebiliyor.

Otomatik pilotun hiçbir suçu yok

Waymo'nun sürücüsüz otomobili Chrysler Pacifica normal seyrinde ilerlerken kazaya karşı şeritte direksiyon hakimiyetini kaybeden bir şoför sebep oluyor. Sürücüsüz otomobilde olası bir kazayı önleyebilecek bir görevli de bulunuyor. Ancak ne yazık ki bu kazanın oluşması önlenemiyor. Şükür ki hayatını kaybeden yok ama her iki sürücü de şu anda hafif yaralı durumda.

Konuyla alakalı olarak kısa sürede açıklama yapan ve birkaç saniyelik kaza videosunu resmî YouTube hesabından paylaşan Waymo, Arizona'daki bu kazada sürücüsüz otomobilin ya da otomatik pilotun hiçbir suçu olmadığını özellikle belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >