Huawei çalışanlarına ikramiye dağıttı: 'Zor günlerde yanımızda oldunuz'

Huawei çalışanlarının bağlılıklarını ödüllendirerek ek ikramiye verdi.
Huawei çalışanlarının bağlılıklarını ödüllendirerek ek ikramiye verdi.

Son 6 aydır ABD ile sorun yaşayan Huawei çalışanlarına 'bağlılıkları' nedeniyle maaşlarını ikiye katlayarak ikramiye verdi. Huawei aldığı bu kararı, ''2019 yılında şirket ve tüm çalışanlar olağanüstü dış güçlüklerle karşı karşıya kaldı. Bu yüzden çalışanlara, şirket başkanının onayıyla özel bir özveri ödülü verilecek'' sözleriyle açıkladı. Yıllık geliri 105 milyar doları geçen şirketin 170 ülkede 194 bin çalışanı bulunuyor.

ABD ve Huawei arasındaki sorunlar yaklaşık 6 aydır sürüyor. Donald Trump, geçtiğimiz mayıs ayında Çin adına casusluk yaptığı iddialarıyla Huawei kara listeye almıştı.

Huawei ABD'nin yaptırımlarına karşı direnerek kendi kendine yetebileceğini iddia ediyor. Şirket yaşadığı bu sıkıntılı döneme rağmen bağlılıklarını koruyan 194 bin çalışanına da ikramiye vererek onları ödüllendirdi.

'Çalışanlar güçlükle karşı karşıya kaldı'

Huawei çalışanlarına ek ikramiye dağıtma kararı aldığını yayınladığı bir mesajla bildirdi. Şirket yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

''2019 yılında şirket ve tüm çalışanlar olağanüstü dış güçlüklerle karşı karşıya kaldı. Bu yüzden çalışanlara, şirket başkanının onayıyla özel bir özveri ödülü verilecek.''

Huawei çalışanlarını ikramiye ile ödüllendirdi.
Huawei çalışanlarını ikramiye ile ödüllendirdi.

Nikkei Asian Review'un haberine göre öz konusu ikramiye Huawei'nin tüm aktif çalışanlarının yanı sıra bağlı kuruluşlarda bulunan ve C'nin üzerinde performans sergileyen herkese dağıtılacak.

'ABD olmadan da iyi olacağız'

Huawei Kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, Amerika Birleşik Devletleri'ne ihtiyaçları olmadığını ve tüm yasaklamalara rağmen iyi olmaya devam edeceklerini belirtti.

2019 geride kalırken ABD'nin Huawei'ye karşı yasağı 6 aydır devam ediyor. The Wall Street Journal'a konuşan Zhenfei, 'Çin-ABD ticaret görüşmeleri ilgilendiğim bir şey değil' şeklinde bir açıklama da yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >