Instagram, Messenger benzeri arayüzü web sürümüne getiriyor

Instagram
Instagram

● Instagram, en sonunda Messenger benzeri bir arayüzle masaüstüne mesajlaşma özelliğini getirmeye hazırlanıyor.

● Mark Zuckerberg'in Facebook, Messenger ve WhatsApp ekosistemi düşünüldüğünde arayüzün Messenger'a benzemesi aslında şaşırılacak bir şey değil.

● Yeni özelliğin ne zaman devreye gireceği şimdilik bilinmiyor. Ama yakında Instagram'ın masaüstü sürümünden mesajlaşmak mümkün olabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Instagram aslında tamamen mobil cihazlar için geliştirilen bir uygulama. Dolayısıyla masaüstü kullanımına pek uygun değil. Bilgisayardan girildiğinde fotoğraf görülebilse de henüz paylaşım yapılamıyor. Bunun yerine Facebook'un Studio arayüzünü kullanmak gerekiyor.

Bu arayüz yine de yavaş ama emin adımlarla daha kullanışlı hale geliyor. Instagram, web kullanıcı arayüzüne Direkt Mesaj özelliğini dahil etmek için çalışıyor. Sızıntılarıyla bilinen Jane Manchun Wong'un paylaştığı ekran görüntülerinde bu durum daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Instagram'ın web arayüzüne dahil edilecek mesajlaşma özelliğinin aslında Messenger'dakine benzer olacağı tahmin ediliyor. Yani Facebook'un Messenger için sunduğu sistem Instagramiçin de gerçek olacak gibi görünüyor.

Instagram direkt mesaj özelliğinin web sürümüne ne zaman geleceği ise tam olarak belli değil.
Instagram direkt mesaj özelliğinin web sürümüne ne zaman geleceği ise tam olarak belli değil.

Arayüz çok benzer

Mark Zuckerberg aslında Messenger, Instagram ya da WhatsApp arasında zincirleme bir mesajlaşma sistemi getirmeyi planlıyor. Bu yüzden uygulamaların benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olması da çok şaşırtıcı değil.

Sıkı Instagramkullanıcıları ve özellikle de işletme hesapları için bu özelliğin büyük önem taşıdığı ortada. Evet, az önce de bahsettiğimiz gibi aslında Facebook Studio üzerinden Instagram gönderileri paylaşıp zamanlanabiliyor. Ama ne yazık ki mesajlaşma özelliği yok. Bu yeni sistemle birlikte mesajlaşma da masaüstüne dahil edilmiş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >