iOS 12 nasıl yüklenir?

iOS 12
iOS 12

Şu anda 'beta' sürecinde olan iOS 12'yi henüz tüm kullanıcılara açılmadan iPhone, iPad ve iPod touch'a kurmak mümkün. Peki ama iOS 12 nasıl yüklenir?

Apple, bu yılki Geliştiriciler Konferansı kapsamında mobil işletiminin en yeni sürümü olan iOS 12'yi duyurdu. Bu yeni güncelleme, eski iPhone ve iPad'ler için büyük önem taşıyor. Zira yeni sürümle birlikte eski cihazlarda karşılaşılan çeşitli sıkıntılar ortadan kalkıyor. Ayrıca buna ek olarak telefon ve tabletler yeni sistemle birlikte çok daha hızlanıyor.

Her zaman olduğu gibi yeni sürüm gelecek hafta düzenlenecek olan yeni iPhone etkinliğiyle birlikte tüm kullanıcılara açılıyor. Ancak, genel beta sürümünü şimdiden deneyimleyebilmek mümkün. Mobil işletim sisteminin yeni sürümünü denemek isteyenler aşağıdaki adımları izleyerek iOS 12'yi indirip cihazlarına kurabilir.

iOS 12, geçen sene duyurulan iOS 11'in kurulduğu tüm cihazları destekliyor.
iOS 12, geçen sene duyurulan iOS 11'in kurulduğu tüm cihazları destekliyor.

iOS 12 hangi cihazlara kurulabiliyor?

iOS 12'yi indirmeden önce hangi cihazlara kurulabildiğini öğrenmek şart. Zira iOS 12'yi desteklemeyen bir iPhone ya da iPad kullanıyorsanız yeni sistemi indirmenin anlamı yok. Apple, bu konuda hayli hassas ve yıllar önce tanıtılan iPhone'lara bile yazılımsal olarak en güncel sürümün kurulmasına imkan tanıyor. Dolayısıyla iOS 11'in yüklenebildiği tüm cihazlarda iOS 12'nin de kusursuz bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.

iOS 12 destekleyen cihazlar şöyle:

  • iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
  • iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 9.7, iPad Pro 9.7, iPad Pro 12.9, iPad Pro 10.5
  • iPod touch (altıncı nesil)

iOS kurulumu öncesi dikkat edilmesi gerekenlerin başında yedekleme işlemi geliyor. iOS 12 beta sürümünü kurmak isteyen kişilerin mutlak suretle yedekleme yapmasında yarar var. Yedekleme için seçilebilecek birçok farklı yöntem var; bunlar arasında iTunes ve iCloud ilk sırada geliyor.

iTunes kullanarak iPhone, iPad ya da iPad touch nasıl yedeklenir?

iTunes yedekleme için öncelikle cihazı bilgisayara bağlamak gerekiyor. Ardından aşağıdaki adımlar uygulanabilir hale geliyor.
iTunes yedekleme için öncelikle cihazı bilgisayara bağlamak gerekiyor. Ardından aşağıdaki adımlar uygulanabilir hale geliyor.

iTunes sayesinde hızlı bir şekilde cihazların yedeği alınabiliyor. Bunun için izlenecek adımlar şu şekilde:

  • 1- iTunes'ta yedekleme için öncelikle cihazı bilgisayara bağlayın.
    2- Telefona bir uyarı mesajı geldiğinde 'Bu bilgisayara güven' seçeneğiyle cihazı doğrulayın.
    3- iTunes'ta görüntülediğinizde iPhone, iPad ya da iPod touch'ı seçin.
    4- Şifrele ve Şifre oluştur seçeneklerini tercih ederek iOS cihazınızdan veya Apple Watch üzerinden sağlık ve etkinlik verilerini de yedekleye dahil edebilirsiniz. Ardından Şimdi Yedekle düğmesine tıklamanız yeterli.
    5- İşlem tamamlandıktan sonra iTunes /Tercihler/Cihazlar/ yolunu izlemek (Mac'te) gerekiyor. Windows'ta ise kontrol Düzen / Tercihler / Cihazlar üzerinden sağlanabiliyor.

iCloud kullanarak iPhone, iPad ya da iPod touch nasıl yedeklenir?

iCloud yedekleme işlemini gerçekleştirmek için öncelikle cihazın Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.
iCloud yedekleme işlemini gerçekleştirmek için öncelikle cihazın Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.

iCloud kullanarak basit bir şekilde iOS 12 kurulumundan önce cihazı bulut depolama birimine yedeklemek mümkün. İşte uygulanacak adımlar:

  • 1- Cihazınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın.
  • 2- Ayarlar'ı açın ve adınızı seçip iCloud'a (iOS 10.2 veya daha eski bir sürüm kullanıyorsanız, aşağı kaydırmanız ve iCloud'a dokunmanız gerekir) dokunun.
    3- iCloud Yedekleme seçeneğine dokunun.
    4- Şimdi Yedekle seçeneğine tıklayın.
    5- Yedekleme tamamlandıktan sonra kontrol etmekte yarar var. Bunu da Ayarlar / iCloud / iCloud Depolama / Depolamayı Yönet üzerinden görüntüleyebilir ve teyit edebilirsiniz.

iOS 12'nin genel beta sürümü nasıl indirilir?

iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 12'nin beta versiyonunu aşağıdaki adresten cihazlara indirebilmek mümkün.

iOS 12 İndir

Başlayın seçeneğine tıklandığında Apple ID'si ile oturum açılması gerekiyor. Ardından yapılandırma profili indirildiğinde sıra cihaza kuruluma geliyor.

iOS 12 nasıl yüklenir?

iOS 12'nin genel beta profili indirildikten sonra cihaza geçiş yapılıyor. Burada Ayarlar/Genel/Yazılım Güncelleme yolunu izleyin. Ardından şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra cihazınız doğrudan beta sürümünü indirmeye ve kurmaya başlıyor. Hepsi bu kadar.

Not: Beta sürümde çeşitli sıkıntılar meydana gelebildiğinden dolayı iOS 12'yi şu anda ana cihazınıza kurmanızı önermiyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >