iPad mini 5 tasarım anlamında çok fark içermeyebilir

iPad mini
iPad mini

iPad mini 5'in tasarımında bir önceki modele göre çok fark olmayacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra güç ve performansın önemli oranda artacağı tahmin ediliyor. Ayrıntılar haberimizde:

iPad mini 4'ün piyasaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 3.5 yıl geçti. Apple bu süreçte standart olarak 9.7 inç'lik modellere devam ederken bir yandan da Pro modelleriyle ekran boyutunu artırdı. Bunun sebeplerinden biri de elbette artık telefon ekranlarının tablet ekran boyutlarına yaklaşmış olması. Özellikle 5.5 inç ve daha büyük ekranlı telefonlar, iPad mini gibi 7.9 inç seviyesindeki tabletlerin satışını olumsuz oranda etkiledi.

Yeni iPad mini'nin tasarım anlamında iPad mini 4'ten çok farkı olmayacağı söyleniyor.
Yeni iPad mini'nin tasarım anlamında iPad mini 4'ten çok farkı olmayacağı söyleniyor.

Apple, iPad mini'yi rafa mı kaldırıyor?

Hayır. En azından şimdilik ufukta öyle bir şey görünmüyor. Hatta 4 yıl aradan sonra bu sene iPad mini 5'in çıkacağı söyleniyor. Yeni iPad mini'nin, yıllar önce çıkan son modelden farklılaşması gerekiyor. Fakat son haberler tasarım anlamında büyük bir güncelleme olmayacağı yönünde.

Tasarım anlamında yenilik olmayacağı gücün artmayacağı anlamına gelmiyor tabii. iPad mini 4'te, Touch ID'ye göre güvenliği daha üst seviyeye çıkaran Face ID ve iPad Pro'larda karşılaştığımız USB Type-C yuvasına yer verilmesi bekleniyor. Aslında bu iki yeni detay da maliyetlerin yükseleceği anlamına geliyor. Fakat yeni özellikler sunulması gerektiği de ortada.

Yenilenmiş 7.9 inç'lik iPad mini'nin Apple A10 ya da A10X yonga setine sahip olması bekleniyor. Böylece aslında tasarımda çok büyük yenilikler olmasa da yeni iPad mini'nin eskisine oranla çok büyük bir performans farkı ortaya koyacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >