iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta mikrofon problemi ortaya çıktı

iPhone 7 Plus
iPhone 7 Plus

Yakın zamanda yayınlanan iOS 11.3.1 güncellemesini yükleyen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları mikrofonun kendiliğinden pasif hale geçmesinden şikayetçi. Detaylar haberimizde:

Akıllı telefonlarda zaman zaman meydana gelen problemler kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor. Özellikle cihazların ana işlevlerinde sorun yaşandığında yazılımsal problemler daha fazla can sıkabiliyor. Son olarak, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları birkaç gündür mikrofonun düzgün çalışmamasından şikayetçi. Özellikle iOS 13.3.1 güncellemesini yükleyen kişilerin başına gelen bu durum, sesli görüşmeler sırasında zorluk çıkarabiliyor.

Sorun hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus'ta meydana geliyor. En azından şimdilik kullanıcılar bu iki modelde problem yaşadığını ifade ediyor.
Sorun hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus'ta meydana geliyor. En azından şimdilik kullanıcılar bu iki modelde problem yaşadığını ifade ediyor.

Mikrofon simgesi pasif görünüyor

Aktif bir görüşme sırasında çağrı ekranında mikrofon simgesinin gri renkli olduğunu ve pasif hale büründüğünü ifade eden kullanıcılar, FaceTime ile gerçekleştirilen görüntülü görüşmelerde de benzer sorunun yaşandığını bildiriyor. Üstelik bazı kullanıcılar mikrofonun donanımsal şekilde bozulduğunu ve bu sebeple Siri'ye de hiçbir şekilde komut verememesinden şikayet ediyor.

Problemin iOS 11.3.1 güncellemesi ardından ortaya çıkması kullanıcıların aklına doğrudan yazılımsal bir sorun olduğunu getiriyor. Apple'ın durumun farkında olduğu ve yakın zamanda konuyla alakalı bir açıklama yapacağı söylentileri var. Yazılımsal sorun olması durumunda yeni bir güncellemeyle problemin kısa sürede çözülmesi söz konusu olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >