iPhone X geldi, peki ya sıradaki?

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Apple, geçtiğimiz sene içerisinde tanıttığı iPhone X'la birlikte oldukça büyük çaplı bir etki oluşturmayı başarmıştı. Şimdi ise Apple'ın bu yıl iPhone X'un yeni versiyonun tanıtılması bekleniyor. Pek yeni iPhone X'un özellikleri nasıl olacak?

İsim çalışmalarının henüz tamamlanmadığı ve net bilgilerin gelmediği iPhone X'un yeni versiyonu, Trendforce'un verdiği bilgilere göre çok daha fazla gelişmiş bir Face ID sistemiyle gelecek. Face ID, TrueDepth teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir sistem ve iPhone X'da bu teknoloja çentik üzerine kurulmuş, kızılötesi kamera, nokta projektörü, ışık projektörü, ortam ışığı sensörü hizmeti vadediyor.

Ekran-gövde oranı artırılacak

Tasarım konusunda da Apple'ın yine iPhone X'na göre daha gelişmiş bir tasarım ile iPhone X'un yeni versiyonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunun dışında Apple'ın bu sene içinde 3 yeni telefon daha tanıtacağı iddia ediliyor. Bunlardan biri iPhone X Plus modeli olan 5.8 ve 6.1 inç'lik cihazda, OLED ekran tercih edilecek. iPhone X Plus'ta önceki modelede olan Samsung üretimli ekran yerine LG üretimli bir ekran kullanılacağı tahmin ediliyor. Diğer modelin ise 6.1 inç'lik TFT LCD ekrana sahip olacağı biliniyor. Son olarak Apple, 2016'nın Mart ayında tanıttığı iPhone SE modelinin, ikinici versiyonu olan iPhone SE 2'yi de tanıtacağı ve üzerine çalışmalara başlandığı daha önceden biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >