iPhone'lardaki 'AirDrop' özelliği ne işe yarar?

iPhone AirDrop
iPhone AirDrop

Sıkı iPhone kullanıcılarının dahi gözünden kaçan AirDrop özelliği, aslında çok önemli bir görevi yerine getiriyor. AirDrop sayesinde Apple cihazlar arasında çok yüksek hızlı bağlantı kurarak dosya alışverişi gerçekleştirebilmek mümkün. İşte Apple AirDrop özelliğinin tüm ayrıntıları...

Apple, iPhone ve iPad'lerde yıllardır AirDrop özelliğine yer veriyor. Her ne kadar birçok kişinin gözünden kaçsa da esasında bu özellik çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Kısaca AirDrop sistemini kullanarak Applecihazlar arasında çok hızlı ve pratik bir şekilde dosya alışverişi gerçekleştirebilmek mümkün. AirDrop ile fotoğraflar, videolar, konumlar ve çok daha fazlası yakındaki Apple cihazlarıyla paylaşılabiliyor.

iPhone'lardaki AirDrop özelliği nasıl açılır?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    iPhone ve iPad'lerde doğrudan Denetim Merkezi üzerine yerleştirilen "AirDrop" simgesine tıklayarak bu özelliği aktif edebilmek mümkün. Böylece otomatik olarak Bluetooth da açılıyor. Böylece aslında çevredeki diğer Apple cihazlarla veri alışverişi gerçekleştirmek için ilk işlem tamamlanmış oluyor. Burada üç farklı seçenek yer alıyor, detaylar şöyle:Alma Kapalı: AirDrop'u açık tutun, çevredeki cihazların listesinde gözükmek istemiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz.Sadece Kişiler: Yalnızca listenizdeki kişiler arasında veri aktarımı gerçekleştirmek için "Sadece Kişiler" seçeneğini aktif etmek yeterli.Herkes: Bu sistem ise AirDrop'u çevredeki tüm Apple cihazlar için görülebilir ve veri aktarımı yapılabilir duruma getiriyor; yani bu sayede ortamda bulunan tüm Apple cihazlarıyla dosya alışverişi gerçekleştirilebiliyor.
iPhone'lardaki AirDrop özelliği nasıl açılır? iPhone ve iPad'lerde doğrudan Denetim Merkezi üzerine yerleştirilen "AirDrop" simgesine tıklayarak bu özelliği aktif edebilmek mümkün. Böylece otomatik olarak Bluetooth da açılıyor. Böylece aslında çevredeki diğer Apple cihazlarla veri alışverişi gerçekleştirmek için ilk işlem tamamlanmış oluyor. Burada üç farklı seçenek yer alıyor, detaylar şöyle:Alma Kapalı: AirDrop'u açık tutun, çevredeki cihazların listesinde gözükmek istemiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz.Sadece Kişiler: Yalnızca listenizdeki kişiler arasında veri aktarımı gerçekleştirmek için "Sadece Kişiler" seçeneğini aktif etmek yeterli.Herkes: Bu sistem ise AirDrop'u çevredeki tüm Apple cihazlar için görülebilir ve veri aktarımı yapılabilir duruma getiriyor; yani bu sayede ortamda bulunan tüm Apple cihazlarıyla dosya alışverişi gerçekleştirilebiliyor.
iPhone'lardaki AirDrop ile nasıl içerik paylaşılır?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    AirDrop sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde içerik paylaşımı gerçekleştirilebildiğini az önce belirttik. Peki ama AirDrop ile nasıl veri aktarımı gerçekleştirilebiliyor? Bunun için özelliği aktif ettikten sonra, herhangi bir uygulamada paylaşılmak istenen içeriğe, fotoğrafa, videoya ya da diğer dosyalara tıklandığında "Paylaş" seçenekleri altında "AirDrop" listesi geliyor. Akabinde buradan içeriğin gönderileceği kişinin cihaz ismine tıklamak yeterli. Elbette birden fazla seçim yaparak çoklu fotoğraf ya da video paylaşımı da gerçekleştirilebiliyor.
iPhone'lardaki AirDrop ile nasıl içerik paylaşılır? AirDrop sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde içerik paylaşımı gerçekleştirilebildiğini az önce belirttik. Peki ama AirDrop ile nasıl veri aktarımı gerçekleştirilebiliyor? Bunun için özelliği aktif ettikten sonra, herhangi bir uygulamada paylaşılmak istenen içeriğe, fotoğrafa, videoya ya da diğer dosyalara tıklandığında "Paylaş" seçenekleri altında "AirDrop" listesi geliyor. Akabinde buradan içeriğin gönderileceği kişinin cihaz ismine tıklamak yeterli. Elbette birden fazla seçim yaparak çoklu fotoğraf ya da video paylaşımı da gerçekleştirilebiliyor.
iPhone'larda AirDrop ile nasıl içerik alınır?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    AirDrop aracılığıyla paylaşılan herhangi bir fotoğrafı kendi iPhone ya da iPad'inize rahatlıkla çekebilirsiniz. Zaten karşı taraf AirDrop üzerinden bir gönderim sağladığında ve sizin isminize ait cihaza tıkladığında karşınıza görseldeki ekran geliyor. Akabinde "Kabul Et" seçeneği sayesinde paylaşılan içerikleri kabul edebilmek mümkün.
iPhone'larda AirDrop ile nasıl içerik alınır? AirDrop aracılığıyla paylaşılan herhangi bir fotoğrafı kendi iPhone ya da iPad'inize rahatlıkla çekebilirsiniz. Zaten karşı taraf AirDrop üzerinden bir gönderim sağladığında ve sizin isminize ait cihaza tıkladığında karşınıza görseldeki ekran geliyor. Akabinde "Kabul Et" seçeneği sayesinde paylaşılan içerikleri kabul edebilmek mümkün.
AirDrop ile çevredeki Apple aygıtları göremiyorum

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    AirDrop ile aktarım gerçekleştirecek ya da içerikleri alacak kişilerin belirli kriterlere dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan birkaçı şöyle:- Her iki cihazda da Wi-Fi ve - Bluetooth açık olmalı.- Kişisel Erişim Noktası açıksa kapatılmalı- Gönderim yapacak ve içerikleri alacak kişinin yakında olması gerekiyor.- Eğer aktarım yapacak kişi, listenizde yoksa "Sadece Kişiler" seçeneği yerine "Herkes" düğmesine tıklayıp seçimin bu şekilde yapılması gerekiyor.
AirDrop ile çevredeki Apple aygıtları göremiyorum AirDrop ile aktarım gerçekleştirecek ya da içerikleri alacak kişilerin belirli kriterlere dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan birkaçı şöyle:- Her iki cihazda da Wi-Fi ve - Bluetooth açık olmalı.- Kişisel Erişim Noktası açıksa kapatılmalı- Gönderim yapacak ve içerikleri alacak kişinin yakında olması gerekiyor.- Eğer aktarım yapacak kişi, listenizde yoksa "Sadece Kişiler" seçeneği yerine "Herkes" düğmesine tıklayıp seçimin bu şekilde yapılması gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >