iPhone'lardaki pil simgesi ne işe yarıyor?

iPhone pil simgesi
iPhone pil simgesi

iPhone'lara yeni gelen güncellemeyle birlikte Denetim Merkezi'ne pil simgesi eklenebiliyor. Peki ama bu düğme tam olarak ne işe yarıyor?

Apple'ın birkaç hafta önce aktif ettiği iOS 11 güncellemesi, kullanıcı deneyimini önemli oranda değiştiren kişiselleştirme seçenekleri barındırıyor. Bu doğrultuda en kapsamlı özelleştirmelerin Denetim Merkezi tarafında sunulduğunu da belirtmek gerekiyor. iPhone ve iPad'lerde Denetim Merkezi'ni düzenleyebilmek için Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir bölümüne erişmek yeterli.

Yeni bir görünüme kavuşan Denetim Merkezi'ne bu özelleştirme seçenekleri sayesinde pil simgesi dahil edilebiliyor. Peki ama bu pil simgesi tam olarak ne işe yarıyor?

Düşük Güç Modu ne anlama geliyor?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu düğmeye tıklandığı anda otomatik olarak Düşük Güç Modu'na geçiş yapılıyor. Otomatik olarak ekran parlaklığı düşüyor ve çeşitli servisler az önce de belirttiğimiz üzere arka plana atılıyor. Ayrıca simge de doğrudan beyaz oluyor.
Düşük Güç Modu ne anlama geliyor? Bu düğmeye tıklandığı anda otomatik olarak Düşük Güç Modu'na geçiş yapılıyor. Otomatik olarak ekran parlaklığı düşüyor ve çeşitli servisler az önce de belirttiğimiz üzere arka plana atılıyor. Ayrıca simge de doğrudan beyaz oluyor.
iPhone'lardaki pil simgesi ne işe yarıyor? 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    iPhone'larda "Denetim Merkezi"ne dahil edilen pil simgesi, kullanıcılar tek dokunuşla "Düşük Güç Modu"nu aktif etmesini sağlıyor. Böylece çeşitli servisler devre dışı bırakılarak şarjdan tasarruf sağlanabiliyor. Mobil işletim sisteminin eski versiyonu iOS 10'da bu özelliği aktif edebilmek için kullanıcıların Ayarlar > Pil kısmına erişmesi gerekiyordu. Ancak iOS 11 ile birlikte pil simgesini Denetim Merkezi içine dahil edip, buradan tek tıkla işlem gerçekleştirmek mümkün oluyor.
iPhone'lardaki pil simgesi ne işe yarıyor? iPhone'larda "Denetim Merkezi"ne dahil edilen pil simgesi, kullanıcılar tek dokunuşla "Düşük Güç Modu"nu aktif etmesini sağlıyor. Böylece çeşitli servisler devre dışı bırakılarak şarjdan tasarruf sağlanabiliyor. Mobil işletim sisteminin eski versiyonu iOS 10'da bu özelliği aktif edebilmek için kullanıcıların Ayarlar > Pil kısmına erişmesi gerekiyordu. Ancak iOS 11 ile birlikte pil simgesini Denetim Merkezi içine dahil edip, buradan tek tıkla işlem gerçekleştirmek mümkün oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >