Kaybolan Apple AirPods nasıl bulunur?

Apple AirPods
Apple AirPods

Apple AirPods kablosuz kulaklıklar minik yapıları sebebiyle kolayca kaybolabiliyor. Ancak küçük bir yöntem sayesinde kaybolan AirPods kulaklıkları iPhone ya da iPad'ler üzerinden bulabilmek mümkün.

Apple'ın geçen sene iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte sahneye çıkardığı kablosuz kulaklık AirPods, yüksek fiyatına rağmen talep görmeye devam ediyor. Yıllardır aşina olunan ve iPhone'ların kutu içeriğinde gelen EarPods kablolu kulaklığın devamı niteliğindeki AirPods, kullanıcıları kablolardan kurtararak özgürleştiriyor.

Apple AirPods kablosuz kulaklıklar kutusunda muhafaza edilmediğinde kısa sürede kaybolabiliyor. En garanti yöntem kullanım sonrasında kutuya yerleştirmek.
Apple AirPods kablosuz kulaklıklar kutusunda muhafaza edilmediğinde kısa sürede kaybolabiliyor. En garanti yöntem kullanım sonrasında kutuya yerleştirmek.

Şarj /saklamakutusu haricinde bir yerde muhafaza edildiğinde minik yapısı sayesinde kaybolabilen AirPods; iOS 10.3 mobil işletim sistemlerinde "iPhone'u Bul" uygulaması sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Daha doğrusu kaybolan AirPods'u ses çalarak bulmak mümkün hale geliyor.

Herhangi bir teki ya da tamamen ikisi kaybolan AirPods'ları bulmak için şu adımları izlemek yeterli:

Kaybolan AirPods nasıl bulunur?

                                    Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods herhangi bir şekilde kaybolduğunda az önce belirttiğimiz üzere "iPhone'u Bul" uygulaması vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Bunun için AirPods'un bağlı olduğu iPhone ya da iPad'ten "iPhone'u Bul" uygulamasını açmak gerekiyor. Uygulama açıldıktan sonra kullanıcıların karşısına üst kısımda bir harita çıkıyor. Bu harita üzerinde Apple cihazların konumu anlık olarak takip edilebiliyor. Ayrıca alt bölümde yer alan Apple cihaz listesi üzerinden de benzer bir takip işlemi gerçekleştirilebiliyor.
Kaybolan AirPods nasıl bulunur? Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods herhangi bir şekilde kaybolduğunda az önce belirttiğimiz üzere "iPhone'u Bul" uygulaması vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Bunun için AirPods'un bağlı olduğu iPhone ya da iPad'ten "iPhone'u Bul" uygulamasını açmak gerekiyor. Uygulama açıldıktan sonra kullanıcıların karşısına üst kısımda bir harita çıkıyor. Bu harita üzerinde Apple cihazların konumu anlık olarak takip edilebiliyor. Ayrıca alt bölümde yer alan Apple cihaz listesi üzerinden de benzer bir takip işlemi gerçekleştirilebiliyor.
AirPods'un konumu nasıl öğrenilir?

                                    Apple AirPods'un bulunduğu konum doğrudan uygulama üzerinden takip edebilmek mümkün. Harita bölümü üzerinden bu işlem anlık şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ürün fotoğrafı üzerine bir kez tıklandığında ise ses çalarak AirPods'u bulmak mümkün oluyor.
AirPods'un konumu nasıl öğrenilir? Apple AirPods'un bulunduğu konum doğrudan uygulama üzerinden takip edebilmek mümkün. Harita bölümü üzerinden bu işlem anlık şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ürün fotoğrafı üzerine bir kez tıklandığında ise ses çalarak AirPods'u bulmak mümkün oluyor.
Kaybolan AirPods'ta nasıl ses çalınır?

                                    Alt kısımda yer alan "Eylemler" bölümü üzerinden AirPods'larda ses çalınabiliyor. Böylece kulaklıklardan gelen sesleri takip ederek hedefe ulaşılabiliyor. : ) Bu arada sol ve sağ AirPods şeklinde de ses çalabilmek mümkün. Ek olarak, bu esnada kulaklıktaki ses şiddetinin yavaş yavaş arttığını da eklemekte yarar var.
Kaybolan AirPods'ta nasıl ses çalınır? Alt kısımda yer alan "Eylemler" bölümü üzerinden AirPods'larda ses çalınabiliyor. Böylece kulaklıklardan gelen sesleri takip ederek hedefe ulaşılabiliyor. : ) Bu arada sol ve sağ AirPods şeklinde de ses çalabilmek mümkün. Ek olarak, bu esnada kulaklıktaki ses şiddetinin yavaş yavaş arttığını da eklemekte yarar var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >