LG, çift ekranlı katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

Çift ekranlı LG telefon
Çift ekranlı LG telefon

Güney Koreli LG, çift ekranlı katlanabilir akıllı telefon için kolları sıvamış durumda. Son olarak patentin ayrıntıları da belli oldu, işte detaylar...

Hem Apple hem de Android ekosistemine özel cihazlar geliştiren şirketler son yıllarda akıllı telefonların tasarımlarını değiştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle iPhone X ile başlayan çentik ekranlı tasarım, Android tarafında ürün geliştiren şirketlere de sıçramış durumda. Bunun yanı sıra son birkaç yılda özellikle tepe seviyesi modellerde çerçevesiz ekran standart halini aldı. Bunun yanı sıra bir yandan da katlanabilir telefonlarla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

LG'nin konsepti ve patent detayları, bu sene Mobil Dünya Kongresi'nde karşımıza çıkan ZTE Axon M'dekine benzer bir sistemde katlanıyor.
LG'nin konsepti ve patent detayları, bu sene Mobil Dünya Kongresi'nde karşımıza çıkan ZTE Axon M'dekine benzer bir sistemde katlanıyor.

Çift ekranlı akıllı telefon tasarlanıyor

Son olarak bir süre önce LG'nin çift ekrana sahip yeni bir akıllı telefon için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Mobil Terminal olarak isimlendirilen konsept, akıllı telefonda iki ekran bulunuyor. Bu ekranlardan biri normal bir kullanım senaryosu için devreye girerken; diğeri ise alarm, tarih, saat, sıcaklık ve diğer ayrıntıların görüntülenmesini sağlıyor.

Elbette yalnızca LG değil, bu alanda Apple başta olmak üzere Samsung, Microsoft ve diğer birçok şirketin çalışmaları var. Yani aslına bakılırsa önümüzdeki günlerde akıllı telefonların tasarımlarında büyük oranda değişim görülebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >